• 1
 ≫ 

I Fijat prilagođava pogone, pravi milion maski mesečno za zdravstvene radnike

 ≫ 

Fiat Chrysler Automobili (FCA) stupaju u pomoć onima koji se nalaze na prvoj liniji borbe protiv pandemije koronavirusa i počinju da proizvode i doniraju više od milion zaštitnih maski za lice mesečno

  • 1
FCA

Foto: FCA official logo

"Fiat Chrysler Automobili" (FCA) postavljaju proizvodne kapacitete ove nedelje i kompanija će narednih nedelja početi sa proizvodnjom maski za lice, koje će na početku distribuiratu po Sjedinjenim Državama, Kanadi i Meksiku.

FCA će maske isporučivati policiji, hitnoj pomoći i vatrogascima, kao i radnicima u bolnicama i zdravstvenim ustanovama. Ova akcija je prvi u nizu višestrukih svetskih programa koje je kompanija razvila primenom svojih proizvodnih i distributivnih lanaca i inženjerskog znanja, kako bi podržala globalnu borbu protiv pandemije korona virusa, piše PR Newswire

Komentarišući ovu inicijativu, izvršni direktor FCA Majk Menli rekao je:

- Zaštita naših lekara i zdravstvenih radnika nikada nije bila važnija. Pored podrške koju pružamo za povećanje proizvodnje respiratora, uspostavili smo kontakte širom zdravstvene industrije i bilo je vrlo jasno da postoji hitna i kritična potreba za maskama za lice. Iskoristili smo resurse FCA Grupe da se odmah fokusiramo na instaliranje proizvodnih kapaciteta za izradu maski i podršku onima koji su najpotrebniji na prvoj liniji borbe protiv ove pandemije.

FCA će sarađivati sa državnim, regionalnim i gradskim vlastima kako bi se osiguralo da se donirane maske za lice usmeravaju ljudima i objektima u kojima je najneposrednija potreba. Kompanija će u narednim danima otkriti dodatne akcije vezane za borbu protiv korona virusa.

Video: Masko-matik: Turci smislili kako da kupite masku a da ne dodirnete prodavca

(V.N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    24. mart 2020 | 17:57

    Pametno, eto posla da se spasu radnici! Kad nesiju sedista idemo maske celom svetu su potrebne!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>