• 1

UN pozivaju na usvajanje "ratnog plana": "Moramo da izbegnemo apokalipsu"

Plan bi bio namenjen preduzećima, radnicima i domaćinstvima u zemljama u razvoju, koje se bore sa pandemijom korona virusa

  • 1
Južnna Koreja, korona virus, koronavirus

Foto. Tanjug/AP

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš pozvao je danas lidere G20 najvećih industrijskih zemalja sveta da usvoje "ratni plan", koji uključuje paket ekonomskih stimulacija od više biliona dolara za zemlje u razvoju.

Kako navodi AP, plan bi bio namenjen preduzećima, radnicima i domaćinstvima u zemljama u razvoju, koje se bore sa pandemijom korona virusa.

Gutereš je u pismu liderima G20 naveo da njihove zemlje čine 85 odsto svetskog bruto domaćeg prizvoda i da imaju "direktan interes i ključnu ulogu u pružanju pomoći zemljama u razvoju da se izbore sa krizom".

- Sve manje od ispunjenja ove obaveze dovelo bi do pandemije apokaliptičnih razmera, koja bi uticala na sve nas - upozorio je Gutereš i pozvao na "jasno odbacivanje protekcionizma".

Video: Predsednik Rusije obučen kao kosmonaut u sobi s obolelima od korona virusa

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    25. mart 2020 | 08:59

    OVO MI SVE LICI NA DOBRO OSMISLJEN PLAN VLADARA ZAPADA IZ SENKE -SAD CE SVIMA DATI PARE NA ZAJAM -NORMALNO UZ MINIMALNU KAMATU ALI CE SVE TE ZEMLJE BITI U ROBSTVU SVETSKE BANKE I MMFa!!! COVEK BI REKAO HUMANOST NA DELU!!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>