• 1

Na aerodromu 22. marta prošle godine bilo 14.500 putnika. Ove godine, na isti dan, 71

Trenutni gubici u transportu iznose 120 miliona evra, a do kraja godine bi mogli dostići cifru od 600 miliona €

  • 1
Avion

Najviše trpi vazdušni saobraćaj / Foto: Pixabay

U ovom trenutku, prema procenama, gubici u transportu iznose oko 120 miliona evra, pri čemu najveće gubitke beleži vazdušni saobraćaj.

- Vazdušni saobraćaj svakako trpi najveće gubitke. Na aerodromu "Nikola Tesla" 22. marta prošle godine bilo je 14.500 putnika, a ove godine na isti dan - 71 putnik. Gubitke beleže i sve druge vrste transporta, od vodnog do železničkog. Procene su da će do kraja godine gubici u transportu biti oko 600 miliona evra - izjavila je ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović.

Potpredsednica Vlade dodala je da država čini sve da prođemo sa što manje posledica, te da sistem i sve službe funkcionišu.

- U ovom trenutku najvažnije je javno zdravlje i da sačuvamo građane i zemlju. Ekonomskih i finansijskih posledica će biti, i Vlada Srbije zajedno sa predsednikom Aleksandrom Vučićem aktivno radi na programu ekonomskih mera kako bismo kroz sve teškoće prošli najoptimalnije - izjavila je Mihajlović.

Video: Vratio se avion iz Šangaja, stiglo još maski

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan

    25. mart 2020 | 11:57

    Zar to nisu sve peivatne kompanije? ... ili je ovo priprema da se ponovo pomogne privatnicima , strancima od nase jadne sirotinje

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>