• 0

U niskom startu: Nova mera se odnosi na startape, ide im 4 milijarde evra

Investicije u digitalne kompanije, u njihovoj ranoj fazi razvoja, skočile su u Francuskoj poslednjih godina, zahvaljujući smanjenju poreza i drugim merama predsednika Makrona, namenjenim startapima

  • 0
Pariz, Ajfelova kula, koronavirus, Francuska Ajfelova kula, Pariz / Foto: Tanjug/AP

Francuska će podržati likvidnost startapa sredstvima u iznosu od 4 milijarde evra, izjavio je pomoćnik ministra za digitalizaciju, Sedrik O.

Investicije u digitalne kompanije, u njihovoj ranoj fazi razvoja, skočile su u Francuskoj poslednjih godina, zahvaljujući smanjenju poreza i drugim merama predsednika Emanuela Makrona namenjenim startapima. On je, inače, obećao da će ovu zemlju pretvoriti u startap državu, prenosi Rojters .

Podsećamo, Francuska je jedna od zemalja koje su zaista ozbiljno shvatile ovu situaciju i preduzele mnogobrojne mere zarad sprečavanja širenja korona virusa. Odavno su zatvorili sva javna mesta i maksimalno ograničili kretanje građana, koji i do prodavnice moraju ići s određenom legitimacijom.

Od pre neki dan, Francusko ministrastvo zdravlja odobrilo je test kojim se putem interneta mogu proveriti simptomi i mogućnost zaraze virusom Covid-19. Ipak, naglašavaju da nije u pitanju dijagnoza, već procena zdravstvenog stanja.

Video: Ozbiljne gužve ispred supermarketa, Parižani mirno čekaju svoj red

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>