• 2

Oglasila se apoteka: Nismo zarađivali na gelu, na većem pakovanju je zapravo ušteda

"Gel od 50 ml košta 180 dinara, što znači da se kupovinom većeg pakovanja i uštedelo"

  • 2
Gel za pranje ruku Foto: Shutterstock

Povodom našeg teksta da su nadležne službe krenule u kontrole apoteka kako bi se sprečilo da se situacija sa koronavirusom iskoristi za sticanje dobiti, a da su se međutim, pojedini trgovci oglušili o te odluke, odnosno da su prekršili ograničenje visine cena dezinfekcionih sredstava, koju je Vlada donela u toku perioda vanrednog stanja, oglasila se apoteka Galen Pharm.

Iz kompanije navode da informacija da se gel za dezinfenkciju prodavao po uvećanoj ceni od 300 dinara (100ml), nije tačna. Odnosno, da gel od 50 ml košta 180 dinara, što znači da se kupovinom većeg pakovanja i uštedelo.

Mi vam njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

- Objavljena je neistinita i nepotpuna informaciju u pogledu cene gela za dezinfekciju kupljenog u jednoj od apoteka “GALEN PHARM”, kao i načinu određivanja cena od strane našeg klijenta u toku trenutnog vanrednog stanja. Navedeni tekst sadrži fotografiju fiskalnog računa izdatog u apoteci “GALEN PHARM” na kome je navedena cena u iznosu od 300 dinara za gel za dezinfekciju od 100ml. Takođe, izvode se zaključci koji ukazuju na navodno postojanje namere ZUA “GALEN PHARM” da ostvari profit koristeći proglašeno vanredno stanje i nepogodu koja je zadesila kupce.

Međutim, istina je da redovna cena dezinfekcionog gela od 50ml (u državnim apotekama) iznosi oko 180 dinara. Kako se na fiskalnom računu jasno može videti, gel koji je kupljen u apoteci “GALEN PHARM” je u pakovanju od 100ml, tako da se prostom računicom dolazi do jedine ispravne i tačne informacije, a to je da je cena od 300 dinara ne samo u skladu sa propisanim cenama, već i predstavlja uštedu za građane (imajući u vidu da su dva gela od 50 ml skuplja od gela koji je iskazan na fiskalnom računu).

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    25. mart 2020 | 15:08

    Ma oduzimaj licencu svima i zatvaraj ako krse pravila kako kaze Putin!

  • Reciklirani

    25. mart 2020 | 15:48

    Laz. Na prokletoj benzinskoj pumpi koja se nalazi na autoputu, gde kolanu limenci kosta 95 dinara, antibakterijski gel od 50ml kosta 150 dinara. Kako moze u apoteci biti 180din? 180 dinara je sad kad su vec podigli cene...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>