• 1

Posle vanrednog stanja, rok za sprovođenje reprograma duga za vodu biće produžen za 90 dana

Svim korisnicima, koji reprogramiraju dug, otpisuje se celokupna kamata u slučaju ispunjenja ugovornih odredbi, a preostali dug mogu da plate prema nekom od 4 modela

  • 1
Posao, sastanak, biznismen, politicar Foto: Shutterstock

Prema instrukcijama Vlade Srbije, JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" je donelo odluku da, sve dok traje vanredno stanje, korisnici neće potpisivati Reprogram duga.

Nakon prestanka vanrednog stanja, rok za sprovođenje Reprograma dugovanja, starijih od 31.07.2019. godine, biće produžen za 90 dana.

Na osnovu Zaključka Gradskog veća, akcija Reprograma duga obuhvata glavnicu duga, kamate, sudske troškove i troškove izvršnog postupka, za sve korisnike usluga iz kategorije fizičkih lica i preduzetnika.

Svim korisnicima, koji reprogramiraju dug, otpisuje se celokupna kamata u slučaju ispunjenja ugovornih odredbi, a preostali dug mogu da plate prema nekom od ponuđenih modela:

To može biti otplata duga odjednom, odnosno jednokratno plaćanje, čime se ostvaruje popust u iznosu od 15 odsto. Zatim, dug mogu platiti na 3 mesečne rate, čime ostvaruju popust od 12 odsto.

Oni koji odluče da dug otplate na 6 rata, dobijaju popust od 10 odsto, a oni koji odaberu opciju otplate duga na 12 mesečnih delova - imaće popust od 5 odsto.

Tokom primene i poštovanja uslova Reprograma, kao i pogodnosti koje on nudi, obračun kamate miruje, a potpisnici su u obavezi da plaćaju tekuće obaveze, pored rate za reprogramirani dug.

Reprogram duga mogu da potpišu korisnici koji imaju dugovanja starija od 31.07.2019. godine, a za koje nije pokrenut postupak prinudne naplate, korisnici koji su utuženi kod nadležnih sudova i javnih izvršitelja, kojima su postupci u toku pred nadležnim sudovima, ali i po pravosnažnim presudama i rešenjima o izvršenju, kao i korisnici koji su u prethodnim godinama pristupali reprogramu duga, a nisu poštovali dinamiku otplate.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pedja

    25. mart 2020 | 16:31

    Ovo ce trajati koliko traje, mesec, dva tri ili se zna tacan datum... Sta da rade ne zaposleni i svi oni koji su ostali bez posla, svi oni su potrosili novac na hranu, racune rate za kredit??? Kojima ce posle virusa za vrat disati sudski izvrsitelji?!?!?! Oformite neki krizni stab i za ovaj problem da se prijavimo!!!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>