• 3
 ≫ 

Šta kažu radnici: Ko očekuje slabija primanja, a ko najmanje veruje svojoj Vladi?

 ≫ 

Zanimljivo, ali samo 5 odsto Japanaca podržava mere koje je uvela njihova Vlada

  • 3
Devojka na poslu, posao, kancelarija

Foto: Shutterstock

Gotovo tri četvrtine građana, iz zemalja G7, očekuje manja primanja zbog pandemije korona virusa, pokazalo je najnovije istraživanje.

Kako bi se zaustavilo dalje širenje virusa, izolovane su čitave regije, zaustavljeno je pružanje usluga i proizvodnja, a prekinuti su i lanci snabdevanja.

U Italiji, koja trenutno trpi najteže posledice zaraze u Evropi, čak 82 odsto ispitanika navelo je da su im se primanja smanjila zbog epidemije, odnosno da očekuju njihov pad, prenosi Novac.hr.

Među članicama G7, Italijani prednjače u ovom stavu. U SAD, 74 odsto ispitanika misli da će im primanja biti umanjena, a u VB - oko 70 procenata. Ovakav finansijski pritisak najmanje očekuju Nemci.

Do skoro, na Ostrvu je samo 28 odsto ispitanika radilo od kuće, a gotovo svi anketirani, iz zemalja G7, naveli su da i dalje redovno i dugo peru ruke.

Kako se ponašaju u Japanu? Oko 65 odsto građana ove zemlje nosi masku, ali najmanje od svih iz drugih zemalja preduzimaju ostale mere zaštite, kao što je držanje distance, češće pranje ruku, izbegavanje druženja.

Zanimljivo, ali samo 5 odsto Japanaca podržava mere koje je uvela njihova Vlada, dok Italijani mere svoje države podržavaju u 39 odsto slučajeva.

Nemci i Britanci smatraju da su njihove javne službe spremne za ovu ekonomsku krizu i njene posledice. Najmanje poverenja u rad državnih instituacija imaju Francuzi - samo 33 odsto misli da su one sposobne da se izbore s posledicama korone.

Video: Vučić: od 1. aprila 10% trajno povećanje plata za sve zdravstvene radnike

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🇷🇸

    26. mart 2020 | 08:14

    A koliko cemo mi dobiti platu,sto smo zbog vanrednog stanja poslati kuci?U pitanju su trgovci iz trznih centara.....

  • The

    26. mart 2020 | 08:40

    Mislis,minimalac od minimalca???

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>