• 0

I najmoćniji popuštaju pred krizom: Tesla otpušta na hiljade radnika

Teslina fabrika u Nevadi proizvodi električne motore i baterije za popularni automobil Tesla Model 3

  • 0
Elon Musk

Ilon Mask, prvi čovek kompanije Tesla / Foto: Tanjug/AP

Američki proizvođač električnih automobila Tesla planira da smanji broj angažovanih radnika u svojoj fabrici akumulatora u Nevadi, za oko 75 odsto, zbog pandemije korona virusa, izjavio je regionalni menadžer.

Ovaj potez kompanije usledio je nakon saopštenja njenog japanskog partnera za proizvodnju akumulatora, Panasonika, da će ove nedelje smanjiti rad u fabrici u Nevadi, pre nego što je zatvori na 14 dana, izveštava Rojters.

Fabrika proizvodi električne motore i baterije za Teslin popularni automobil Model 3.

- Tesla nas je obavestila da će narednih dana u giga fabrici u okrugu Storej smanjiti broj angažovanih radnika u pogonu za otprilike 75 odsto - napisao je Ostin Ozborn, u postu na veb stranici tog okruga.

Nikakvi dodatni detalji nisu navedeni, pa ni to koliko zaposlenih radi u fabrici.

Ranije je "Reno Gazet Žurnal" pisao o planiranoj obustavi proizvodnje u fabrici u Nevadi, navodeći da Panasonik tamo ima oko 3.500 radnika, dodaje britanska agencija.

Prošle nedelje je kompanija najavila i da će privremeno obustaviti proizvodnju u svojoj fabrici vozila u zalivu San Francisko, od 23. marta, kao i u svojoj njujorškoj fabrici solarnih krovnih panela.

Međutim, glavni izvršni direktor kompanije, Ilon Mask, rekao je da će Tesla ponovo otvoriti njujorški pogon "što je pre moguće zbog humanitarninh potreba", odnosno radi proizvodnje respiratora za pacijente sa korona virusom.

Video: Vučić: Molim privatnike da ne otpuštaju radnike

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>