• 0

Udruženje osiguravača doniralo sredstva za 3 aviona pomoći

Apeluju na građane da budu disciplinovani, izbegavaju kontakte sa sugrađanima i kretanje bez preke potrebe

  • 0
Lekari, pacijent, bolnica, koronavirus, lečenje Foto: Tanjug/AP

Udruženje osiguravača Srbije, kao predstavnik industrije osiguranja i svojih članica, doniralo je sredstva za nabavku neophodne medicinske opreme za suzbijanje virusa.

Biće nabavljeni respiratori, testovi na korona virus, reagensi, medicinska i druga oprema potrebna u toku trajanja epidemije, a u količini za tri aviona, rečeno je Tanjugu u Udruženju.

Spisak neophodnih sredstava urađen je u saradnji sa kabinetom predsednika Republike Srbije i Kriznim štabom za suzbijanje korona virusa, koji će nabavljenu opremu rasporediti po principu prioriteta, navode.

- Udruženje osiguravača Srbije se odlučilo na ovu donaciju kako bi pomoglo napore nadležnih državnih organa i medicinskih radnika da se obezbedi ono što je u ovom trenutku najbitnije za građane Srbije - zdravlje i sigurna budućnost - ističu.

Istovremeno, apeluju na građane da budu disciplinovani, izbegavaju kontakte sa sugrađanima i kretanje bez preke potrebe, kako bi se što pre i u što većoj meri suzbilo širenje virusa.

Donaciju Udruženja osiguravača Srbije pomogle su članice Udruženja - Dunav, Generali, DDOR, Wiener štediše, Grawe, Uniqa, Triglav, Sava, AMS osiguranje, Milenijum, Globos, Merkur, OTP osiguranje i Sogaz, navode u UOS.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>