• 1
 ≫ 

Pomera se rok za podnošenje godišnjih finansijskih izveštaja za korisnike budžetskih sredstava

 ≫ 

Određeni rokovi se pomeraju na rok od 15 radnih dana od dana prestanka vanrednog stanja

  • 1
budžet Foto: Pixabay

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o pomeranju rokova za podnošenje godišnjih finansijskih izveštaja korisnika budžetskih sredstava i korisnika sredstava organizacija za obavezno socijalno osiguranje za vreme vanrednog stanja usled bolesti COVID -19 izazvane SARS-CoV-2.

Ovom uredbom se pomeraju rokovi za podnošenje godišnjih finansijskih izveštaja direktnih korisnika sredstava budžeta Republike Srbije, odnosno budžeta autonomnih pokrajina i jedinica lokalne samouprave, završnih računa budžeta Republike Srbije, budžeta autonomnih pokrajina, budžeta jedinica lokalne samouprave i organizacija za obavezno socijalno osiguranje, kao i konsolidovanog izveštaja Republike Srbije i konsolidovanih izveštaja gradova, za 2019. godinu.

Određeni rokovi se pomeraju na rok od 15 radnih dana od dana prestanka vanrednog stanja, dok se drugi pomeraju za broj kalendarskih dana trajanja vanrednog stanja, uz dodatnih radnih 15 dana, od dana prestanka vanrednog stanja.

Zbog nemogućnosti da se određeni poslovi obavljaju bez prisustva u radnim prostorijama, veći broj direktnih korisnika sredstava budžeta Republike Srbije obratio se Ministarstvu finansija radi pronalaženja načina da se rokovi za pripremu, sastavljanje i podnošenje godišnjih finansijskih izveštaja i završnih računa budžeta za 2019. godinu produže, kako bi se stvorili uslovi da se ti poslovi obave nakon okončanja vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije.

Video: Vučić: Molim privatnike da ne otpuštaju radnike

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa M.

    28. mart 2020 | 19:47

    Ovo se odnosi na bele fondove. Šta ćemo sa crnim fondovima koje pomenu predsednik. Koliko je para u njima, odakle pare u njima, ko odlčuje na šta se troše i po čijem naređenju i kad su formirani?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>