• 1

Kompanija iz Australije ne traži litijum u Srbiji zbog korone, vratila inženjere u matične zemlje

Vratiće se kada sve prođe, obećavaju

  • 1
Litijum, Loznica, Jadarit

Foto: Nikola Tomić

Australijska kompanija Jadar litijum, koja ima dozvolu za istraživanje litijuma u ​​Srbiji, usvojila je plan za uštedu troškova i očuvanje poslovanja zbog korona virusa.

- Kompanija će nastaviti poslovanje kada se poboljšava trenutno ekonomsko okruženje - rekli su iz kompanije Jadar Litijum z australijsku berzu hartija od vrednosti (ASKS).

Kompanija je saopštila da je pokrenula protokole o radu kod kuće, gde je to moguće, da se svi izvođači vraćaju u svoje matične zemlje i da su sva poslovna putovanja otkazana. Takođe je izrazila uverenje da će nastaviti sa operacijama, smanjujući izdatke, u najboljem mogućem položaju kada se poboljša trenutno nesigurno globalno ekonomsko okruženje.

Jadar litijum poseduje pet dozvola za istraživanje litijuma u Srbiji - Cer, Bukulja, Rekovac, Krajkovac i Vranje-Jug - koje pokrivaju ukupnu površinu od oko 328 kvadratnih kilometara.

Jadar litijum ranije je saopštio da je utvrdio povišene vrednosti litijuma i bora tokom detaljnog programa istraživanja stena.

Video: Bili smo u selima koja leže na litijumu - naša budućnost je bela

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brana

    Lad na necijem privatnom posedu madu rudu ili bilo sta vredno treba doneti Americke zskone i da taj vlasnik zemljista automatski postaje bogataš,miloner kao kad u Americi na svojoj zemljo jađeš naftu ili rudnik zlata a ne kao kod ovih naših lopova,odmah konfiskacija i sve je šatro državno!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke