• 15

Humani gest: Porodičnu fabriku džinsa pretvorili u proizvodnju maski koje sada poklanjaju

Porodica Emrović iz Novog Pazara odlučila je da umesto farmerki sada šije pamučne maske za višestruku upotrebu i da ih donira zdravstvenim organizacijama i institucijama širom Srbije

  • 15
Conto Bene Jeans, Conto bene, maske, Emrović

Donacija za GAK "Narodni front", Foto: Telegraf.rs

Možda su i u pravu svi oni koji kažu da se u ovako teškim vremenima najbolje vidi ko su pravi ljudi i ko su oni spremni da se žrtvuju za pomoć drugima. Porodica Emrović iz Novog Pazara odlučila je da stopira sve pogone za proizvodnju džinsa i da započne sa šivenjem pamučnih zaštitnih maski za višekratnu upotrebu, ali ključna vest glasi: oni maske ne prodaju, već su odlučili da ih poklanjaju svim medicinskim ustanovama i svim institucijama kojima je to potrebno.

Conto Bene Jeans, Conto bene, maske, Emrović

Almir Emrović i Aleksandar Jovanović, kreativni direktor video sadržaja Telegrafa, Foto: Telegraf.rs

- Firma Conto Bene Jeans je svoju proizvodnju preusmerila na izradu pamučnih maski za naše radnike, njihove porodice, sugrađane, ali i  sve građane Republike Srbije - kaže Almir Emrović, za Telegraf i dodaje:

- Najbitnije je da nije bilo otpuštanja radnika, nego želimo da ovim humanim gestom u ovoj za sve nas teškoj situaciji održimo naše radnike na okupu i da zajedno prebrodimo ovu tešku situaciju. Firma Conto Bene Jeans, kompleks Emrović Raj i naša porodica su do sada donirali pamučne maske bolnicama, socijalnim ustanovama u Novom Pazaru i Tutinu, državnim ustanovama, raznim nevladinim organizacijama koji obilaze starije i socijalno ugrožene porodice. Donacija je dostavljena  i porodilištu Narodni Front u Beogradu, pojedinim medijskim kućama u Beogradu (među kojima je i portal Telegraf.rs), Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju u Beogradu, domu zdravlja u Arandjelovcu, opštini Palilula... Želimo da ovim primerom podstaknemo i druge firme, širom Srbije, da sada, kada je najteže pomognu koliko mogu u ovoj teškoj situaciji koja nas je sve zadesila - zaključuje Emrović.

Conto Bene Jeans, Conto bene, maske, Emrović

Foto: Telegraf.rs

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Loki

    29. mart 2020 | 19:31

    Hvala. Objavljujte imena donora da ih znamo. Dosta nam je onih koji se busaju u grudi, a nista ne pomazu. Nekad I odmazu, "patriJotski".

  • Bora

    29. mart 2020 | 20:08

    Bog vam zdravlje dao !!!

  • Gile

    29. mart 2020 | 19:23

    Bravo! Hvala vam na gestu u ime celog naroda. Poštovanje! Živi bili 100god!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>