• 0
 ≫ 

Najveći svetski proizvođač rukavica upozorava: I mi ćemo imati nestašicu

 ≫ 

Obično su naručivali 10 kontejnera mesečno a sada su odjednom povećali na 20 kontejnera

  • 0
rukavice

Foto: Printscreen/YouTube/Candle Apparel

Malezijska korporacija Top Glav koja proizvodi jednu od svakih pet rukavica na globalnom nivou, upozorava na moguću nestašicu te zaštitne opreme jer skok tražnje iz Evrope i Sjedinjenih Država zbog brzog širenja korona virusa prevazilazi proizvodne kapacitete te kompanije.

Izvršni predsednik korporacije, Lim Ve Čai, rekao je u telefonskoj izjavi za Rojters da je firma produžila rokove isporuke kako bi “Izašla na kraj” sa uzletom potražnje.

On je naveo da su narudžbe primljene u poslednjih nekoliko nedelja, uglavnom iz Evrope i Sjedinjenih Država, skoro duplo veće od proizvodnih kapaciteta kompanije.

Top Glav, kako je dodao, može da proizvodi 200 miliona rukavica od prirodne i sintetičke gume dnevno.

- Neki kupci panično naručuju - obično su naručivali 10 kontejnera mesečno a sada su odjednom povećali na 20 kontejnera. Definitivno postoji nestašica. Oni naručuju 100 odsto više, a mi možemo da povećamo proizvodnju samo 20 posto, tako da fali oko 50 do 80 procenata da se podmire zahtevi - rekao je Lim.

Ovaj ogroman zamajac kupovina mogao bi da potraje još tri meseca, ali se očekuje da će narudžbine ostati velike i do devet meseci, čak iako je potražnja na azijskim tržištima počela polako da usporava, ocenio je on.

Svetska zdravstvena organizacija je upozorila u petak da "hronična globalna nestašica lične zaštitne opreme" predstavlja jednu od najvećih pretnji u borbi za suzbijanje širenja koronavirusa.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta: https://www.telegraf.rs/covid-19

Video: Brnabić: Ovo je samo još jedan u nizu aviona koji će doneti pomoć za borbu protiv korona virusa

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>