• 0
 ≫ 

"Najava pomoći ugostiteljima i hotelijerima uliva optimizam"

 ≫ 

"Trudimo da se sačuvamo zaposlene"

  • 0

Pomoć za ugostitelje i hotelijere, koju je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić u okviru paketa mera za oporavak srpske privrede, uliva optimizam s obzirom da je taj sektor privrede objektivno najugroženiji, izjavio je direktor hotela Mona Plaza Tomislav Momirović.

- Nije tajna da naš posao već neko vreme ne postoji. Mi se ipak trudimo da sačuvamo zaposlene - rekao je Momirović Tanjugu.

On je izrazio nadu da će mere, koje će sutra biti deteljno predstavljene, biti značajna podrška ugostiteljima i hotelijerima.

Napomenuo je da niko danas ne može sa sigurnošću da predvidi koliku će štetu turizam pretrpeti na globalnom nivou zbog korona virusa.

- Karantini definitivno neće brzo pasti i hotelski i ugostiteljski biznis se neće tako brzo oporaviti - kaže Momirović i dodaje da je ta industrija ugrožena u celom svetu i da sve vlade pribegavaju radikalnim merama podrške kako bi sačuvali turizam i zaposlene u tom sektoru.

Momirović je napomenuo da je Srbija u prethodnom periodu mnogo postigla na razvoju turizma i da je postala jedna od atraktivnijih zemalja u regionu, kao i da je tužno što se sada ovo desilo.

Kaže da je rast u turizmu bio neverovatan, godišnje gotovo 25 odsto.

- Biće nam potrebno vrame da to vratimo, ali uveren sam da uz pametne mere i mudru politiku to možemo - naveo je Momirović i dodao da je uspeh u turizmu bio zajednički poduhvat privatnog sektora i vlade.

Pohvalio je medicinske i bezbednosne mere koje su preduzete u Srbiji.

- Zašto ne bismo mogli da to uradimo i u privredi? - zaljučio je Momirović.

(Telergaf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>