• 1
 ≫ 

Odakle smo "skinuli" pare zbog korone: S autoputa kod Surčina 2,4 mlrd, sa obilaznice 950 miliona

 ≫ 

Kako je prenamenjen novac?

  • 1
radnik, alat

Foto: Pixabay

Vlada Srbije donela je odluku da 9,5 milijardi dinara iz sredstava tekuće budžetske rezerve rasporedi na ime transfera Republičkog fondu za zdravstveno osiguranje (RFZO) radi ublažavanja posledica bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2, navodi se u odluci objavljenoj u Službenom glasniku.

Novac usmeren za ublažavanje posledica ove bolesti Vlada Srbije je prenamenila sa budžetske funkcije saobraćaj, odnosno realizacije infrastrukturnih projekata od nacionalnog značaja.

Sa izgradnje zgrada i građevinskih objekata u okviru projekta mađarsko-srpske železnice prebačeno je 4,6 milijardi, sa izgradnje deonice auto-puta Novi Beograd - Surčin 2,4 milijarde, sa izgradnje terminal u Luci Smederevo 1,55 milijardi i sa izgradnje obilaznice oko beogradske obilaznice na autoputu, mosta preko reke Save kod Ostružnice, 950 miliona dinara, navodi se u odluci.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    1. april 2020 | 07:27

    Nista tu nije preusmereno .Sav novac koji drzava daje bice pozajmljen of MMF(to je za mene pravi corona virus) .I virus ce da traje onoliko koliko oni kazu odnosno koliko se ostale zemlje zaduze.Secate se svinjskog gripa .pronadjena vakcina sve su zemlje platile za vakcinu,niko je nije htio primiti sledeci dan svinjski grip nacisto nestao Corona= Masonska tvorevina

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>