• 0

Staro vino postaje medicinski alkohol: Fabrika već isporučila prve količine

Proizvodnja medicinskog alkohola ima potpuni prioritet u odnosu na sve, navodi direktor kompanije Rade Jevtović

  • 0

Fabrika Vino Župa iz Aleksandrovca nedavno je počela proizvodnju medicinskog alkohola koji se dostavlja zdravtsvenim ustanovama, a koji se proizvodi od starog vina koje nije za konzumiranje.

Njega je obezbedila Direkcija za imovinu Republike Srbije.

Direktor Vino Župe, Rade Jevtović, očekuje da će od Direkcije za imovinu dobiti još sirovine za proizvodnju medicinskog alkohola i navodi da su brzo uspeli da proizvodu prve količine koje su isporučili prošle sedmice kliničkim centrima. Kako kaže, danas već isporučuju sledeće količine i tako će biti i narednih 15 dana od ove šarže.

Naveo je da Vino Župa ima najveću destileriju u zemlji, kao i da imaju kapaciteta da proizvodu sredstva za higijenu na bazi tog alkohola.

Prema njegovim rečima, do kraja ove nedelje bi trebalo da stabilizuju prve neophodne količine, a posle bi išli u kontinuitetu sve do kraja, naravno dok ima sirovina.

U Vino Župi počeli su i proizvodnju dezinfikcionih sredstava na bazi alkohola, hidrogena i hlora.

- Mi sada prvi put proizvodimo biocidna sredstva, sredstva za dezinfekciju na bazi alkohola, hidrogena, hlora i danas su prve količine otišle putem naše distributivne mreže po celoj Srbiji, tako da građani već mogu da kupe neka od tih sredstava - kazao je Jevtović.

Proizvodnja medicinskog alkohola ima potpuni prioritet u odnosu na sve, naveo je Jevtović, i dodao da to ne ometa da se prerada voća i proizvodnja sokova odvijaju kao i pre vanrednog stanja.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>