• 0

Кompanije pomažu opremanje privremenih bolnica, spisak sve duži

Dušeci koji su donirani pogodni za višestruko korišćenje

  • 0
Čačak, Čačanski sajam

Foto: cacak.org.rs

Sa namerom da doprinesu što efikasnijem radu privremenih bolnica u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i drugim gradovima i boljim uslovima smeštaja obolelih od virusa COVID 19, mnoge domaće kompanije, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i gradskim upravama, već su uputile donacije iz svog proizvodnog i prodajnog programa.

 

Lista kompanija koje na ovaj način organizovano pomažu funkcionisanje privremenog smeštaja i žele da poboljšaju boravak pacijenata, iz dana u dan sve je duža, a donacijama samo za opremanje i podršku obolelima smeštenim na Beogradskom sajmu, do sada su se uključili Voda Voda, Coca Cola, Vrnjci, Planinka, Perutnina Ptuj, Berkosan Balkans, a donacijama plastičnog pribora DIVI i Donor.

 

Opremanje Sportskog centra Čair u Nišu pomogli su SCS plus Кnjaževac donacijom najneophodnijeg nameštaja za bolesnike, a Planinka je donirala vodu Prolom vodu. Кompanija Tarket opremila je podove privremene bolnice na Novosadskom sajmu kako bi prostor bio što funkcionalniji.

Jedan od specifičnih primera podrške je kompanija Berkosan Balkans iz Nove Pazove, koja je donirala 500 specijalnih antibakterijskih dušeka za potrebe privremene bolnice na Beogradskom sajmu.

Inicijativa je realizovana preko Privredne komore Srbije kojoj se kompanija, kao članica Udruženja za hemijsku, gumarsku i industriju nemetala PКS, obratila sa namerom da donira dušeke izrađene od polietilena koji se lako i brzo dezinfikuju, pa su pogodni za višestruko korišćenje.

Direktorka kompanije Mirjana Vasić kaže da se obratila Privrednoj komori Srbije predlogom da doniraju dušeke koje proizvodi njena kompanija, a koji ne upijaju vlagu i neuporedivo se lakše i bolje dezinfikuju od dušeka napravljenih od poliuretanskog sunđera presvučenih tkaninom.

- Naši sunđeri mogu da se samostalno postave na ravnu podlogu ili kao "naddušek" na već postojeće, a mogu se koristiti i za kampove na granici ili u bilo koje svrhe koje su u ovom momentu potrebne - ističe Mirjana Vasić.

Privredna komora Srbije je povezala kompaniju sa Vojskom Srbije kako bi dušeci što pre bili dopremljeni i stavljeni na raspolaganje pacijentima i osoblju privremene bolnice na Beogradskom sajmu.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>