• 0

Šta da rade poslodavci za dozvole ako zapošljavaju strance?

Ovog meseca pojavile su se i nedoumice oko prava i zapošljavanja stranaca u ovom periodu

  • 0
Wellness, posao Foto: Pixabay

Na osnovu Odluke Vlade Republike Srbije o važenju dozvole za rad izdate strancu za vreme vanrednog stanja, dozvole za rad kojima period važenja ističe za vreme vanrednog stanja, odnosno dozvole za rad kojima je poslednji dan važenja 15. mart 2020. godine ili kasniji datum za vreme vanrednog stanja, smatraju se važećom.

Odluka o važenju dozvole za rad izdate strancu za vreme trajanja vanrednog stanja se ne odnosi na dozvole za rad čiji je vremenski period važenja istekao pre uvođenja vanrednog stanja, dakle zaključno sa 14. martom 2020. godine.

Takvim dozvolama je period važenja istekao pre uvođenja vanrednog stanja i na njih se Odluka o važenju dozvole za rad izdate strancu za vreme trajanja vanrednog stanja ne odnosi.

Po zahtevima za produžetak dozvola za rad koji su NSZ podneti od dana uvođenja vanrednog stanja odlučiće se u roku od 30 dana od dana prestanka vanrednog stanja.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>