• 2

Otpustili ste radnika prethodnih dana? Evo šta vam treba od papira da biste ga vratili

Sve zatim u PIO

  • 2
radnik, alat

Foto: Pixabay

Otkako je počelo vanredno stanje a ujedno i problemi firmi sa poslovanjem, pojedini su, nažalost, morali da odjave svoje radnike. U međuvremenu je bilo i onih koji su se stabilizovali, ili jednostavno, predomislili.

Unija poslodavaca je objavila šta da radite ukoliko želite da vratite radnika:

Ukoliko ste u prethodnih nekoliko dana doneli rešenje o otkazu ugovora o radu nekom od svojih zaposlenih i istog odjavili sa obaveznog socijalnog osiguranja, a naknadno ste doneli odluku da ga ponovo vratite u radni odnos, potrebno je da podnesete Zahtev za utvrđivanje svojstva osiguranika na obrascu, koji možete preuzeti preko linka: https://www.pio.rs/…/Захтев%20за%20утврђивање%20својства%20…

Popunjeni obrazac i svu potrebnu dokumentaciju koja je u njemu navedena, potrebno je da dostavite Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje elektronskim putem na e-mail: e-salter@pio.rs.

Video: Mali: Ovo nije pomoć za poslodavce, već za zaposlene

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Da

    Nadam se da će otpušteni radnici biti zaposleni po datumu otpusta kako bi imali kontinuitet u ostvarivanju prava iz radnog odnosa ( godišnji odmor, regres, minuli rad....)

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke