• 1

Tramp se uzda u dogovor Rusije i SA: "Ovo je loše za obe zemlje, rat mora da prestane"

On je sinoć, na konferenciji za novinare u Beloj kući, rekao i da je nedavno imao "odlične" odvojene razgovore sa Mohamedom bin Salmanom i Vladimirom Putinom

  • 1
Nafta, gorivo, tržište nafte

"Naftna industrija širom sveta je razorena", tvrdi Tramp / Foto: Shutterstock

Američki predsednik Donald Tramp kaže da očekuje da Saudijska Arabija i Rusija u narednih nekoliko dana postignu dogovor o proizvodnji nafte i okončaju cenovni rat koji je "razorio" naftnu industriju širom sveta.

- Mislim da će oni uspeti da se dogovore tokom narednih nekoliko dana. Obe zemlje znaju šta moraju da urade - rekao je Tramp sinoć na konferenciji za novinare u Beloj kući, prenosi Rojters.

Naveo je dalje da je "naftna industrija širom sveta razorena", ukazujući na poplavu ponude na tržištu nafte zbog bitke za tržišni udeo između Saudijske Arabije i Rusije, koja je cene "crnog zlata" oborila na 18-godišnji minimum.

- Želim da vratim naftnu industriju tamo gde je bila - zaključio je predsednik SAD. Kaže da "misli da zna šta radi, kako bi rešio ovu situaciju". Na konferenciji nije pojasnio na šta tačno misli kada to kaže, ali je siguran u jedno: ne želi da izgubi "sjajne američke naftne kompanije".

- Mislim da će Rusija i Saudijska Arabija u nekom trenutku postići dogovor, u ne tako dalekoj budućnosti, jer je ovo veoma loše za obe zemlje - ocenio je on, i dodao da je nedavno imao "odlične" odvojene razgovore sa saudijskim prestolonaslednikom Mohamedom bin Salmanom i ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Video: Avion sa ruskom medicinskom pomoći sleteo u Njujork

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DRagutin

    2. april 2020 | 16:41

    Pa Rusi ako izdrže još malo slomiće S.A i onda će gospodariti svetom i diktirati cenu... Jer Arapi su na ivici bankrota i ogromnih finansijskih problema...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>