• 1
 ≫ 

Otkazano dva miliona letova: Šteta ogromna, ali menadžment se nada

 ≫ 

Ostanite jaki. Prebrodićemo ovu krizu i nastaviti da povezujemo svet - izjavio je glavni izvršni direktor IATA, Aleksandar de Juniak

  • 1
Beograd danas: GRAĐANI SRBIJE BEČ DOLAZAK GRAĐANA SRBIJE Srpski državljani na Aerodromu "Nikola Tesla" / Foto: Tanjug/Zoran Mirković

Do kraja juna u svetu je, zbog korona virusa, otkazano više od dva miliona letova, što će naneti gubitke od oko 252 milijarde dolara, navodi se na sajtu Međunarodne asocijacije za vazdušni saobraćaj (IATA).

Otkazivanje letova jedna je od mera na koju su međunarodne agencije za vazdušni saobraćaj bile prinuđene zbog aktuelne pandemije, a preduzele su i druge, kako bi zaštitile svoje zaposlene i putnike.

IATA, čija je članica i Er Srbija, objavila je na svom sajtu koji su aerodromi u svetu zatvoreni i koji letovi su obustavljeni, ali i smernice putnicima kako da se ponašaju, ako već moraju da putuju.

Takođe, na sajtu je objavljeno i da je do kraja juna otkazano više od dva miliona letova, što će naneti gubitke od oko 252 milijarde dolara.

Navodi se i da IATA prati sva dešavanja vezana za razvoj bolesti, zajedno sa Svetskom zdravstvenom organizacijom, i da će u skladu sa tim izdavati dalja saopštenja.

Evropska agencija za bezbednost vazdušnog saobraćaja (EASA) otkazala je sve planirane posete i sastanke svojih zaposlenih, a angažovano je nadležno osoblje koje je u stalnom kontaktu sa kolegama, kako ne bi došlo do rizika za bezbednost vazdušnog saobraćaja.

EASA navodi i da je napravljena lista aerodroma koji se nalaze u najrizičnijim oblastima, gde je mogućnost transmisije virusa veoma visoka.

Na toj listi su označeni svi aerodromi u Iranu, Južnoj Koreji, Turskoj, kineskoj provinciji Hubej, kao i aerodromi iz najugroženijih regija Italije, Španije, Austrije, Francuske, Nemačke i nekoliko američkih država.

Video: Sleteo avion iz Berlina sa srpskim državljanima, među njima i medicinski radnici

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • anonimus

    6. april 2020 | 12:14

    2 miliona letova, wooow, to je stvarno mnogo. A da li rade privatni letovi i dalje, tipa Royal charter service?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>