• 2
 ≫ 

I u Republici Srpskoj pomoć preduzećima, uplata doprinosa za 40.000 radnika

 ≫ 

Glavni koordinacioni tim apelovao je na poslodavce da ne otpuštaju radnike i poručio da oni koji to budu činili neće moći da računaju na pomoć institucija Republike Srpske.

  • 2
Milorad Dodik, Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, predsedavajući Saveta ministara Zoran Tegeltija i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić održali su sastanak Glavnog koordinacionog tima na kojem je razmatrana trenutna situacija u Republici Srpskoj u vezi sa pojavom virusa korona.

Na sastanku je razmatrana trenutna epidemiološka situacija, sprovođenje zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije i drugih institucija, s ciljem suzbijanja virusa korona u Republici Srpskoj, te pomoć privrednim subjektima koji koji imaju poteškoće u poslovanju usled novonastale situacije.

Glavni koordinacioni tim upoznat je da je Vlada Republike Srpske danas donela Odluku o načinu izmirenja poreza na dohodak i doprinosa za mart 2020.  kao meru na ublažavanju posledica i poteškoća koje privredni subjekti imaju u poslovanju usled ograničenja uvedenih radi sprečavanja širenja virusa korona u Republici Srpskoj i regiji, odnosno kao meru sprečavanja otpuštanja radnika i očuvanja radnih mesta u najugroženijim delatnostima.

Ovom merom planirano je da se pomogne najugroženijim delatnostima kao što su trgovina, saobraćaj i skladištenje, ugostiteljstvo, te ostale uslužne delatnosti.

Procena potrebnih sredstava, koja će biti isplaćena iz Fonda solidarnosti, je oko 16,5 miliona КM, čime bi bili uplaćeni porez i doprinosi za oko 40.000 radnika.

Na sastanku je i danas apelovano na građane da se striktno pridržavaju svih preporuka nadležnih instutucija, kada je reč o zaštiti od virusa korona, kao i na lica kojima je određena kućna izolacija da se strogo pridržavaju propisanih mjera.

Video: Vučić sa Dodikom o pomoći Srbiji RS

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saaw

    2. april 2020 | 18:16

    Lazu...skidaju od plate 5% (plata do 500e) i 10%(preko 500e) u drzavnim preduzecima...

  • Aca

    2. april 2020 | 17:40

    Drzi se Dodice srbendo tebi i Vucicu narod veruje!!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>