• 1
 ≫ 

Pomoć na kraljevski način: Dotirane plate u privatnom sektoru, milijarde dolara pomoći

 ≫ 

Ovo je način da se spreče kompanije da otpuštaju radnike...

  • 1
Saudijska Arabija

Foto: Pixabay

Kralj Saudijske Arabije, Salman bin Abdulaziz al-Saud, naredio je da se iz državne kase isplati deo zarada radnika u privatnom sektoru, u iznosu do devet milijardi rijala (2,4 milijarde dolara), kako bi kompanije odustale od otpuštanja zaposlenih, izvestila je danas državna saudijska novinska agencija (SPA).

Najnovija mera u borbi protiv udara krize korona virusa na privedu, usledila je nakon hitnog paketa podsticaja koji je objavljen prošlog meseca s ciljem da se podupre ekonomija, prenosi Rojters.

- Umesto da prekine radni odnos nekom saudijskom građaninu, poslodavac ima pravo da traži od socijalnog osiguranja da mu u roku od tri meseca isplati 60 odsto nadoknade na ime plate zaposlenog, maksimano do devet hiljada rijala (po zaposlenom), a u ukupnoj vrednosti do 9 milijardi rijala (2,4 milijarde dolara) - prenosi SPA.

Paket podsticaja, koji je prošlog meseca najavio ministar finansija Mohamed al-Džadan, iznosi 70 milijardi rijala i on će biti izdvojen za pomoć preduzećima, a mere uključuju izuzeća i odlaganja nekih državnih taksi i poreza.

Video: Putin poklonio arktičkog sokola kralju Saudijske Arabije

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • posmatrac

    4. april 2020 | 00:03

    E bedo jednaMi dobili 5.1 milijardu !!!!!Niti nafteNit kamila I kada sam se probudio shvatio sam da je ovo ipak Srbija.Ali je moja kakva da je neka je !!!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>