• 1

Švajcarci nude 22.000 evra, potrebno je samo da napišete dobar projekat

Program traje naredne dve godine

  • 1
Novac, evri

Foto: Marko Jovanović

Švajcarski program "Zajedno za aktivno građansko društvo ACT" objavio je poziv za dodelu institucionalnih grantova organizacijama građanskog društva u Srbiji. Predviđena je podrška za oko 30 organizacija, u iznosu do 22.000 evra po projektu, koji će se sprovoditi u naredne dve godine.

Poziv je otvoren do 13. maja, za male i srednje organizacije građanskog društva iz cele Srbije. U skladu sa trenutnim vanrednim stanjem uzrokovanim korona virusom, prijavljivanje je u potpunosti putem posebne online platforme.

Kroz ACT program biće kombinovana finansijska i mentorska podrška, sa ciljem vraćanja poverenja građana u mogućnost ostvarivanja uticaja na donošenje odluka i rast građanskog aktivizma u Srbiji. Dobijena sredstva organizacije građanskog društva moći će da koriste za sprovođenje svojih redovnih aktivnosti, kao i unapređenje kapaciteta rada organizacija.

- Sada, više nego ikad, organizacijama građanskog društva u Srbiji potrebna je podrška. Zato smo odlučili da uprkos korona virusu i vanrednom stanju, ne pomerimo rok za raspisivanje poziva, jer znamo da zadatak organizacija građanskog društva, i u ovim teškim okolonostima ostaje isti, da što glasnije i efikasnije zastupaju interese i traže rešenja za dnevne probleme svih građana - objasnila nam je Ivana Ćirković, nacionalna tim liderka programa "Zajedno za aktivno građansko društvo ACT"

Mentorsku podršku pružaće Građanske inicijative, koje više od 20 godina funkcionišu kao Resurs centar za sve organizacije građanskog društva u Srbiji. Kroz ovaj proces organizacije će razvijati veštine koje će ih učiniti efikasnijim i održivijim, povećavajući na taj način njihov potencijal za što bolje odgovaranje na probleme zajednice.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дејан Младеновић

    3. april 2020 | 23:34

    Ако исплате унапред ја ћу да им напишем 1 😀

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>