• 0

Tesla ne odoleva krizi: Fabrike blokirane, radnici na određeno vreme prvi na udaru

Loše vreme za sve, pa i za ovog giganta...

  • 0
Elon Musk

Ilon Mask / Foto: Tanjug/AP

Kompanija Tesla otpušta radnike sa ugovorima o radu na određeno vreme iz fabrika za proizvodnju automobila i akumulatora u Kaliforniji i Nevadi, rekla su tri zaposlena za CNBC, koja su dopise o otkazu podelila sa tom redakcijom.

Kompanija otkazuje ugovore toj kategoriji zaposlenih u fabrici automobila u Fremontu, u Kaliforniji, i u Gigafabrici blizu mesta Reno, u Nevadi, gde Tesla proizvodi baterije za napajanje električnih vozila i akumulatore.

Ova mera će pogoditi stotine radnika, prema procenama sagovornika CNBC-a, koji su zamolili da ostanu anonimni, jer nisu ovlašćeni za komunikacuju sa medijima o unutrašnjim stvarima u kompaniji.

Radnike na određeno, od kojih su mnogi radili godinama u Tesli, a neki u nadi da će dobiti stalno zaposlenje s punim radnim vremenom - o otkazima su obavestile njihove agencije za zapošljavanje.

U dopisu agencije Balane Stafing otpuštenim radnicima piše: "S najdubljim žaljenjem moramo da vas obavestimo da je obustava rada fabrike Tesla produžena zbog pandemije Covid-19, i kao rezultat toga kompanija je zatražila momentalni raskid svih ugovora".

Agencija za regrutovanje kadrova je navela da će radnici ostati zaposleni u Balans Stafinga, i da mogu da nađu drugi posao preko njihove firme. Iz ove agencije su takođe obećali da će dati sve od sebe da radnike vrate u Teslu, u budućnosti, ako to bude moguće, uveravajući otpuštene da razlog zbog kojeg su dobili otkaze nije kvalitet njihovog rada, već izuzetno teški uslovi poslovanja.

Zaposleni na određeno, angažovani preko drugih agencija, dobili su slična obaveštenja u četvrtak i juče, rekli su radnici koji su razgovarali s redakcijom CNBC.

Video: Šta je sa zaraženim lekarima i ko ih menja?

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>