• 0

Karantin, stres i bliskost učinili svoje: Ovaj sektor beleži neverovatan rast

Uprkos merama uvedenim zbog korone, najveći nemački proizvođač kondoma Ritex i dalje radi, kako bi odgovorio na ogromnu potražnju

  • 0
uspeh pehar

Prodaja džambo pakovanja kondoma, koja sadrže 100 komada, veća je pet puta / Foto: pixabay.com

Dok većina privrednih sektora zbog pandemije i izolacije stanovništva trpi velike gubitke u poslovanju, industrija seksualnih artikala beleži rast i uspeh.

Kako navodi Financial Times, a prenosi Poslovni.hr, nekim firmama u Nemačkoj prodaja je uvećana za nekoliko puta. Primera radi, najveći nemački proizvođač kondoma - Ritex, navodi da im se prodaja u martu gotovo duplirala, na 12,7 miliona komada.

Kako bi zadovoljili veliku potražnju, uprkos merama uvedenim zbog korone, oni i dalje rade. Robert Rihter, direktor Ritexa, ističe kako se rast prodaje delimično može objasniti paničnom kupovinom higijenskih potrepština tokom prošlog meseca. Međutim, postoji i emocionalni razlog.

- Kada ste u krizi, pod stresom, izolovani i uplašeni, tada tražite više intimnosti s partnerom, a seks je deo toga. To može dovesti do veće potrošnje, a samim tim i prodaje kondoma - smatra Rihter.

Berlinski seks šop "Dildo King" otkriva da beleži rast prodaje za 87 odsto na godišnjem nivou, od kada je u Nemačkoj uvedena zabrana kretanja. Fetiš proizvodi beleže rast od 94 procenata, dok je prodaja određenih modela za masturbaciju uvećana za čak osam puta.

Oni sada imaju problem sa snabdevanjem, jer nisu očekivali toliku potražnju. Dodaju da posluju veoma dobro iako je kriza, ali da ne mogu da budu srećni jer je situacija generalno loša po zdravlje i ljude.

Eis.de, jedna od vodećih nemačkih onlajn trgovina specijalizovana za seksualna pomagala, ističe da su im se narudžbine udvostručile od uvođenja karantina.

Štaviše, 23. marta zabeležen je najveći prodajni skok od osnivanja kompanije. Promet je u Bavarskoj uvećan 300 odsto, dok je prodaja kostima medicinskih sestara - uvećana za čak 3.000 odsto.

Prodaja džambo pakovanja kondoma, koja sadrže 100 komada, veća je pet puta.

Video: Gvozdena disciplina je ključ uspeha: U Nemačkoj ne nose maske, al jedno pravilo poštuju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>