• 16

Srbi masovno kupuju grašak, ako ovako nastave - neće ga biti u prodavnicama

Šta će nam toliki grašak...

  • 16

U Srbiji je prodaja toalet-papira u protekle dve nedelje skočila čak za 208 posto, a neobično je to da sada može da se desi da dođe do nestašice graška.

- Slična je situacija i u drugim zemljama, postoji jedna analiza koja kaže da kad čovek nakupi korpu stiče osećaj sigrnosti. Nismo mi nikakv izuzetak. Nedelja od 9. do 15. marta je imala čpojačanu potrošnju, a ta nedelja je bila kritična i u drugim zemljama, ne samo kod nas - rekao je ministar ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Graška sada ima, ali to može da se promeni, a postoji mogućnost da dođe do problema u isporuci limuna.

- Imamo zabranu iz Turske, za ceo svet, ali je krenula isporuka izu Španije, koju naši trgovci nisu očekivali, dok ne krene isporuka iz Argentine, koju neki očekuju krajem ovog meseca ili polovinom maja -

- Graška ima, ali kako trgovci kažu "mi smo knap sa graškom, ako bude redovna tražnja, imamo ga dovoljno, ali ako se bude kupovalo kao u proteklim nedeljama... - rekao je Ljajić.

Video: Građani stariji od 65 godina izašli u nabavku

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nene

    Pa dobro. Ja cu sacekati moj domaci grasak da stigne u mojoj bastici😊

  • Rajvos@

    Realno kupuje se apsolutno sve,čak i artikli koji nisu bili traženi prije..

  • aat

    A zašto je sve poskupelo ? Prolom voda sa 53 na 60 dinara , limun 300 dinara, junetina kilogram 850, ulje sa 115 na 140.... itd. Dokle ?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke