• 4

Prodaja skočila 700 odsto! Od toga brašno 482%, kvasac 224, ulje 168 odsto

Samo toalet papir ima rast od 261 odsto i 131 odsto u trećoj, odnosno četvrtoj nedelji marta

  • 4
Supermarket, prodavnica

Foto: Shutterstock

U vreme krize izazvane koronavirusom kada brojni biznisi upisuju gubitke, a pojedini najavljuju i gašenje, maloprodajni lanci ostvaruju veliki rast prodaje, pokazuju podaci agencije Nielsen.

U ukupnoj prodaji velikih maloprodajnih lanaca u Srbiji beleži se rast prodaje od 61 odsto u trećoj i 43 odsto u četvrtoj nedelji marta, u odnosu na iste nedeljne periode prošle godine.

Iako je Vlada Srbije od 16 do 22. marta uvela dodatne mere zaštite sa ograničenom mogućnošcu kretanja i odlaska u maloprodajne lance, prodaja u trgovinskim lancima pokazuje značajan porast u odnosu na isti period prošle godine.

U odnosu na ukupnu prodaju i gledano po grupama kategorija, kao i po pojedinim uže definisanim kategorijama proizvoda, moderni maloprodajni lanci beleže rast prodaje nekih kategorija i više od 700 odsto.

Tako na primer prodaja brašna beleži rast od 482 odsto tokom treće i 282 odsto tokom četvrte nedelje marta, u odnosu na prošlu godinu. Kvasac čak 224 odsto i 153 odsto u ovom periodu, dok ulje ide do rasta u prodaji od 168 odsto u trećoj i 122 odsto u četvrtoj nedelji marta.

Podaci pokazuju i da prodaja proizvoda od papira beleži rast od 149 odsto u trećoj, odnosno 100 odsto u četvrtoj nedelji marta 2020. godine, u odnosu na isti period u prošloj godini.

Konkretnije, samo toalet papir ima rast od 261 odsto i 131 odsto u trećoj, odnosno četvrtoj nedelji marta.

Video: Građani stariji od 65 godina i jutros izašli u nabavku

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tina

    Trgovci nece propasti.

  • DARKO 100%

    Moderno doba danas zahteva starinsko ucenje iz davnina,poznavanje prirode i drustva,narodna odbrana,domacinstvo da naucis da pletes,vezes ,tkas,prezivljavanje u prirodi,kad su ljudi sve to bili znali mogli su se prilagoditi i snaci u svakoj situaciji a danas da sve ljudima da stavis ispred njega nebi se mogao snaci niti bi znao sta zasta sluzi i cemu sluzi ,propao bi pored svih blagodeti kojeg ga okruzuju

  • Савица

    ПРОДАЈА СКАЧЕ, ПРОМЕТ НИКАД ВЕЋИ, А СРБИЈА БЕЗ ПАРА. НЕШТО НЕ ШТИМА? КО ТУ ЛАЖЕ?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke