• 0
 ≫ 

Predsednik i ministri zemlje gde građani imaju 2 dolara dnevno, smanjili sebi platu

 ≫ 

Apeluje se na građane da rade od kuće

  • 0
Država Malavi

Foto: Shutterstock, Pixabay

Predsednik Malavija Peter Mutarike odlučio je da smanji sebi mesečnu platu od 3.600 dolara za 10 odsto u naredna tri meseca kako bi država prikupila više novca u suzbijanju epidemije korona virusa.

Ministri u vladi Malavija takođe smanjuju plate u istom procentu.

BDP po glavi stanovnika u ovoj afričkoj državi je ispod 300 dolara. Više od polovine stanovništva Malavija živi ispod granice siromaštva, što znači da je to manje od dva dolara dnevno... Poljoprivreda je njihov glavni izvor prihoda, ali zbog suše, i uzročnik siromaštva. Država se još oporavlja i od posledica ciklona 2019, koji je uništio njihve prinose.

Inače, godišnji izveštaj „O svetskoj sreći" Ujedinjenih nacija, stavio je Malavi na 145. mesto, a pokazuje koliko se njihovi građani osećaju srećnim.

Malaviju, gde je proglašeno vanredno stanje, prvi slučaj korona virusa prijavljen je u četvrtak, prenosi BBC. Nema zabrane kretanja, ali su zatvorene škole a vlada apeluje na građane da rade od kuće i poštuju preporuku o socijalnom distanciranju.

Zabranjena su i sva društvena okupljanja više od 100 ljudi, kao što su sahrane, crkvene službe i politički skupovi.

Video: Prosuo kafu i uzeo sam da počisti pod- premijer Holandije

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>