• 0
 ≫ 

Ako ste se i vi zbunili: Ko izdaje dozvole za radnike, šta i gde tačno popuniti?

 ≫ 

Samo MUP ima ovlašćenje da odobri dozvole ili ne

  • 0
radnik, alat Foto: Pixabay

Ministarstvo privede već je ranije obavestilo privredne subjekte da su dužni da svakom zaposlenom radniku koji radne zadatke obavlja u vreme trajanja policijskog časa, a za koje je dobijena saglasnost da je izuzeto od primene Naredbe o zabrani i ograničenju kretanja lica na teritoriji Srbije, izdaju odgovarajuću potvrdu.

Forma te potvrde možete se preuzeti na sajtu Ministarstva privrede.

Međutim, bilo je slučajeva gde su obaveštenja pogrešno protumačena pa su se poslodavci mahom obraćali Privrednoj Komori Srbije (PKS) za dozvole. Tim povodom oglasila se i PKS.

- Privredna komora Srbije NE IZDAJE DOZVOLE ZA KRETANJE TOKOM POLICIJSKOG ČASA! POGOTOVO NE LICIMA STARIJIM OD 64 godine. Kompanije šalju popunjene tabele na Ministarstvo privrede koje prosleđuje MUP-u i samo MUP ima ovlašćenje da odobri ili ne. PKS zatim obaveštava kompanije - navode u PKS.

Poslodavac koji ima do 100 zaposlenih u smeni koja traje u periodu zabrane kretanja, potvrdu izdaje na dnevnom nivou, dok poslodavac koji ima više od 100 zaposlenih u smeni koja traje u vreme zabrane kretanja potvrdu izdaje na nedeljnom nivou, za svako zaposleno lice za koje je dobijena saglasnost MUP-a da su izuzeti od primene navedene naredbe.

Pripradnici MUP-a tražiće na uvid potvrdu izdatu od strane poslodavca, prilikom kontrole.

Ovako izgleda obrazac:

potvrda Foto: Printscreen

Video: Policija proverava sve: Kontrolišu se dozvole za kretanje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>