• 4
 ≫ 

Alabar koji gradi "Beograd na vodi", odrekao se plate zbog korone, menadžmentu u Emaru srezao zarade

 ≫ 

Predsednik kompanije rekao je zaposlenima da će "i ovo proći" dok najavljuje novu strukturu plata

  • 4
Aleksandar Vucic, Muhamed Alabar

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik kompanije Emar, Mohamed Alabar, poznat našoj javnosti po projektu "Beograd na vodi", smanjio je sebi platu pošto je korona virus pogodio sektor nekretnina u Dubaiju.

U mejlu, koji je poslao na adrese svojih 6.600 radnika, rekao je da je situacija takva da se mora primeniti nova struktura plata na svim nivoima u kompaniji kako bi se "obezbedio kontinuitet poslovanja".

Odluka stupa odmah na snagu i trajaće dok bude potrebno.

Alabar se odrekao 100 odsto svoje plate, dok će viši menadžment smanjiti svoje za 50 odsto. Srednji za 40, i pomoćnici za 30 odsto.

Pomoćno osoblje (nivo 3 i niže) koji radi puno radno vreme oslobođeno je smanjenja plata, ali onima koji su u ugostiteljskom sektoru biće dodeljen kompletan smeštaj i medicinska zaštita. U ostalim sektorima biće dodeljeno 60% od pune plate.

- Uprkos neočekivanom nastanku Covid-19 koji nam je poremetio sve aspekte života, i dalje verujem da će i to proći - kaže Alabbar u poruci. Dodaje da ostaje optimista i "uveren da je ovo samo privremena faza".

- Zajedno ćemo pobediti i rasti kao jedan tim, jedna porodica - kaže on.

Video: Svečano otvorena zgrada u Beogradu na vodi: Useljavaju se prvi stanari

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>