• 2
 ≫ 

Banke donirale 100 miliona dinara za nabavku 50 respiratora

 ≫ 

Pojedinačne akcije banaka nastavljaju se i dalje

  • 2
donacija, osiguranje

Foto: Pixabay

Udruženje banaka Srbije zajedno sa svojim članicama doniralo je do sada 100 miliona dinara za nabavku 50 respiratora.

Banke u Srbiji donacijama su se priključile borbi protiv epidemije Covid-19 u Srbiji, a direktna finansijska podrška Republičkom zavodu za zdravstveno osiguranje na nivou bankarskog sektora do sada je vredna oko 100 miliona dinara, a pojedinačne akcije banaka nastavljaju se i dalje, saopštilo je Udruženje banaka Srbije (UBS).

- Bankarski sektor deli sudbinu građana, privrede i države, i sve banke u Srbiji smatrale su svojom obavezom ne samo da podrže preduzeća i građanstvo, već i i da direktno pomognu nadležne institucije sistema koje se bore za zaustavljanje epidemije u našoj zemlji - kaže generalni sekretar Udruženja banaka Srbije Vladimir Vasić.

Donirana sredstva će, kako navodi, omogućiti RFZO da obezbedi deo medicinske opreme i materijala koji su neophodni zdravstvenim ustanovama za borbu protiv koronavirusa.

- Prepoznavši da je vreme da pokažemo humanost i solidarnost na delu, pozivamo i ostale da se priključe i pomognu koliko je u njihovoj moći - poručuje Vasić.

Video: Vučić u Novom Pazaru uručio respiratore za bolnicu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>