• 11

Minimalac za mart ili za jun: Kako će izgledati direktna pomoć našim kompanijama

Uskoro i dokument u kome su definisana ključna pitanja

  • 11
Inspektor, inspekcija, blok, olovka

Foto: Shutterstock

Danas je održan sastanak tima za sprovođenje Programa ekonomskih mera za smanjivanje negativnih efekata prouzrokovanih pandemijom virusa Kovid 19.

Članovi Koordinacionog tima su na sastanku razmatrali otvorena pitanja kada je reč o sprovođenju Programa ekonomskih mera, kako bi odgovarajući pravni okvir mogao da bude usvojen do kraja ove nedelje, u petak, a kako je prethodno i najavljeno.

Odmah nakon usvajanja počeće i implementacija ekonomskih mera.

Jedan od zaključaka sa sastanka tiče se direktne pomoći kompanijama ⠀

⠀- Direktna pomoć za mikro, mala i srednja preduzeća u iznosu tri minimalne plate i za velike 50% od minimalca može se koristiti za mart, april i maj ili za preduzeća koja su uplatila već mart važi za april, maj i jun (nema refundacije) - kažu u Privrednoj Komori Srbije.

To je prvi zaključak sa današnjeg sastanka implementacionog tima.

Sastanku su prisustvovali ministar finanfija Siniša Mali, guverner Narodne banke Jorgovanka Tabaković, ministar za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, državni sekretari u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović i Milun Trivunac, kao i predstavnici kabineta predsednika Republike Srbije, predsednice Vlade, Privredne komore Srbije i Poreske uprave.

Naredni sastanak je zakazan za sredu, 8. april, kada će se predstavnici svih nadležnih institucija, koji su i članovi tima, doneti neophodne odluke kada je reč o preciziranju tog plana.

Program ekonomskih mera će sadržati mere poreske politike, direktnu pomoć privatnom sektoru, mere za očuvanje likvidnosti i direktnu pomoć svim punoletnim građanima, podsetimo.

Video: Čadež: Ovaj paket mera čuva kičmu privrede

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MILOSC

    Zivimo u zemlji gde je minimalac 240 e, pa ovo je komedija...Rekao bi da je plata u zatvorima u zemljama eu veća nego Srpski minimalac...Ali postavlja se pitanje da li se primi minimalc ili se dao vrati cak gazdi po dogovoru, a drugo je pitanje zašto država propisuje minimalac daleko ispod egzistencijalnog minimuma.

  • Jex

    Volela bih da svi ministri, poslanici I predsednik drzave prime minimalac.Ajde malo solidarnosti.

  • E rodbino

    Ostala bez posla 15 celu porodicu izdrzavala.Platu nisam dobila.Rodbinu i prijatelje molim za pomoc za hranu i svi se prave blesavi.kazu tuzi poslodavca.pa odakle pare za to

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke