• 11

Minimalac za mart ili za jun: Kako će izgledati direktna pomoć našim kompanijama

Uskoro i dokument u kome su definisana ključna pitanja

  • 11
Inspektor, inspekcija, blok, olovka

Foto: Shutterstock

Danas je održan sastanak tima za sprovođenje Programa ekonomskih mera za smanjivanje negativnih efekata prouzrokovanih pandemijom virusa Kovid 19.

Članovi Koordinacionog tima su na sastanku razmatrali otvorena pitanja kada je reč o sprovođenju Programa ekonomskih mera, kako bi odgovarajući pravni okvir mogao da bude usvojen do kraja ove nedelje, u petak, a kako je prethodno i najavljeno.

Odmah nakon usvajanja počeće i implementacija ekonomskih mera.

Jedan od zaključaka sa sastanka tiče se direktne pomoći kompanijama ⠀

⠀- Direktna pomoć za mikro, mala i srednja preduzeća u iznosu tri minimalne plate i za velike 50% od minimalca može se koristiti za mart, april i maj ili za preduzeća koja su uplatila već mart važi za april, maj i jun (nema refundacije) - kažu u Privrednoj Komori Srbije.

To je prvi zaključak sa današnjeg sastanka implementacionog tima.

Sastanku su prisustvovali ministar finanfija Siniša Mali, guverner Narodne banke Jorgovanka Tabaković, ministar za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, državni sekretari u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović i Milun Trivunac, kao i predstavnici kabineta predsednika Republike Srbije, predsednice Vlade, Privredne komore Srbije i Poreske uprave.

Naredni sastanak je zakazan za sredu, 8. april, kada će se predstavnici svih nadležnih institucija, koji su i članovi tima, doneti neophodne odluke kada je reč o preciziranju tog plana.

Program ekonomskih mera će sadržati mere poreske politike, direktnu pomoć privatnom sektoru, mere za očuvanje likvidnosti i direktnu pomoć svim punoletnim građanima, podsetimo.

Video: Čadež: Ovaj paket mera čuva kičmu privrede

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Branko

    6. april 2020 | 21:52

    Mi koji treba da primimo platu oko 20 aprila za mart mesec ,a 22 marta smo prekinuli sa radom zbog uredbe gradskog kriznog staba,sta mi da radimo da cekamo 20 maj ili mozda kraj maja da bi dobili minimalac za mart ,ako nam gazda neuplati platu ?

  • Nikola

    6. april 2020 | 22:36

    Kako bilo ko ds izdrzi i ako je primio platu za mart.Ceo april i skoro ceo maj ubrzajte to valjda je socijalni mir sad najpotrebniji.Gladan covek ne moze da razmislja racionalno a ni da se ponasa isto !!!!!!!!!!!!

  • Nije nego

    6. april 2020 | 23:55

    Hvala nije potrebno samo se sklonite ... !!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>