• 3
 ≫ 

Ruski investitor Pavel Melnikov želi da ulaže u Srbiju: Ovo su njegovi planovi za razvoj

 ≫ 

Ruski investitor Pavel Melnikov i vlasnik kompanije Valtec najavljuje investicije i planove za razvoj Srbije. Saznajte više o njegovim planovima za ulaganje

  • 3
Pavel Melnikov Foto: Ruslans Antropovs

Uprkos predviđenoj ekonomskoj neizvesnosti u svetu kao posledici pandemije, dobre vesti stižu iz Rusije i tiču se novih investicija. Između ostalih, ističemo Pavela Melnikova, vlasnika jednog od najprepoznatljivijih brendova u sanitarnoj industriji u Rusiji i šire.

Po rečima samog investitora, planovi koji se tiču razvoja poslovanja njegovog preduzeća su direktno povezani sa planovima za razvoj Srbije. Potencijal saradnje je ogroman, naglašava Melnikov.

Pavel Melnikov - kratak profil investitora

Pavel Melnikov se bavi inovacijama u industriji sanitarija i proizvodnjom i trgovinom sanitarnog i vodovodnog materijala i uspešno posluje već 28 godina.

Brend Valtec osniva nakon iskustva sa uvozom radijatora iz Italije u Rusiju kada shvata da su ruskom tržištu potrebni proizvodi koji će biti u skladu sa lokalnim propisima i specifičnim uslovima rada.

Pored prepoznatljivog brenda, Pavel Melinkov je vlasnik trgovačkih marki Tenrad, Brixis, Tenahtherm, VESTAtrading i Minkor na koje izdaje pravo korišćenja od 2010. godine.

Veliki asortiman proizvoda čine radijatori za grejanje, aluminijumski i bimetalni radijatori, sistemi za grejanje, vodovodne instalacije, sistemi za distribuciju vode i sanitarni sistemi. U Italiji se radijatori proizvode pod imenom Brixis, dok se u Kini mogu naći pod imenom Tenrad.

Danas je proizvodnja ostalih Valtec proizvoda proširena na Rusiju, Tursku, Španiju i Nemačku.

Kako navodi sam Melnikov, sada je vreme za prvu investiciju u Jugoistočnoj Evropi, to jest, Zapadnom Balkanu. Ova prilika se stvorila zahvaljujući napretku u poslovnom ambijentu u Srbiji.

Srbija - tražena destinacija za ruske investicije

- Po zapažanjima mnogih kompanija iz Rusije, Srbija je ostvarila veliki broj ugovora o slobodnoj trgovini sa nizom država - kaže Pavel Melnikov.

Analize koje ukazuju na konstantan rast ekonomije su priznate od strane svetskih finansijskih institucija poput Međunarodnog monetarnog fonda i Svetske banke.

Sve to čini Srbiju još traženijom destinacijom za investitore iz Rusije i prevazilazi okvire investicija koje su uglavnom bile fokusirane na energetsku i prehrambenu industriju. Takođe, treba spomenuti i sektor finansija, bankarstva i osiguranja i prisustvo tri ruske banke - Sberbank, VTB (u vlasništvu API Banke) i Expobank na tržištu Srbije, što bez sumnje predstavlja još jednu prednost za poslovanje.

Iako nije bilo reči o visini i početku ulaganja, ulaganja ove renomirane svetske firme potencijalno ulaze u investicioni plan Srbije za naredni period za koji će biti izdvojeno 10 milijardi evra.

Pavel Melnikov Foto: Ruslans Antropovs

Regionalni razvoj

Otvaranje granica takozvanog ,,malog Šengena” će omogućiti dodatni razvoj Srbije, smatra Melnikov. Ako se steknu uslovi za slobodno kretanje ljudi, robe, usluga i kapitala, stvoriće se još bolji uslovi za investiranje u čitav region.

Inicijative poput ove su najbolji poziv za investitore iz Rusije i celog sveta jer su znak olakšanog poslovanja. Dalji razvoj ekonomije u regionu Melnikov vidi kao odličnu poslovnu priliku na prostoru koji aktivno radi na stvaranju sve boljih uslova za budućnost.

Za kraj, Pavel Melnikov ocenjuje da su odnosi između Srbije i Rusije danas na visokom nivou. Zaključuje da to predstavlja jedan od važnih elemenata za dalji razvoj ekonomskih odnosa između dva naroda i poziva druge investitore da nastave sa ulaganjima u Srbiju.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>