• 0
 ≫ 

Najveći pad za poslednjih 30 godina: Pogođeni svi sektori, posebno auto-industrija

 ≫ 

Samo prehrambeni sektor i industrija napitaka su mogli da zadrže pozitivne rezultate

  • 0
Fabrika automobila

Posebno pesimistični za svoju budućnost su u auto-industriji, a isto važi i za proizvođače gume, plastike, mašina / Foto: Printscreen Youtube.com/Ford Europe

Nemačka industrija očekuje u naredna tri meseca masivni pad proizvodnje, pokazuje istraživanje instituta Ifo.

Indeks očekivane proizvodnje pao je u martu za 22,8 bodova na minus 20,8 poena. To signalizira drastično smanjenje proizvodnje i najveći pad od početka sprovođenja ovih istraživanja, 1991. godine.

Čak ni globalna finansijska kriza nije izazvala toliki pad, jer je tada indeks smanjen za "samo" 13,3 bodova. Prema privrednim ekspertima, proizvodnja bi narednih meseci mogla još drastičnije da padne nego što pokazuje ovo istraživanje.

Studija je pokazala da su svi sektori privrede osetili posledice korona virusa. Posebno pesimistični za svoju budućnost su u auto-industriji, a isto važi i za proizvođače gume, plastike, mašina.

Samo hemijski sektor nije osetio tolike posledice epidemije, a prehrambeni sektor i industrija napitaka su mogli da zadrže pozitivne rezultate.

Video: Gvozdena disciplina je ključ uspeha: U Nemačkoj ne nose maske, al jedno pravilo poštuju

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>