• 1

Za tri nedelje u Srbiju ušlo 30.000 kamiona: "Život ne sme da stane"

Zahvaljujući transportu koji funkcioniše, obezbedili smo uredno snabdevanje, vratili naše ljude u zemlju, a strane državljane prevezli u njihove države - kaže Zorana Mihajlović

  • 1
Kamioni, auto put

Snabdevanja u vreme epidemije je osnovno ljudsko pitanje / Foto: Shutterstock

Od proglašenja vanrednog stanja do jutros, na teritoriju Srbije ušlo je 58.000 velikih teretnjaka i kamiona, od čega je pola bilo za snabdevanje naše zemlje, rekla je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović.

Dodala je da je pitanje snabdevanja u vreme epidemije osnovno ljudsko pitanje i ocenila da je transport postao stub diplomatije.

- Zahvaljujući transportu koji funkcioniše, obezbedili smo uredno snabdevanje, vratili naše ljude u zemlju, a strane državljane prevezli u njihove države jer, bez obzira na sve, život ne sme da stane - rekla je Mihajlovićeva.

Ona je navela da je od ukidanja redovnog saobraćaja prevezeno 7.700 putnika, a od toga je 4.500 državljana Srbije vraćeno u zemlju. Prema njenim rečima, tri glavna zadatka su očuvanje najvećih gradilišta, obezbeđivanje i snabdevanje građana i omogućavanje povratka ljudi u Srbiju, odnosno dolazak humanitarne pomoći.

Podsetila je da je Vlada Srbije prva donela odluku da međunarodni transport ne sme stati i da je u stalnoj komunikaciji s ministrima iz regiona kako bi se obezbedilo nesmetano funkcionisanje saobraćaja.

Video: Preko Savskog trga, na kojem je u toku rekonstrukcija, danas je prošao prvi tramvaj

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čedomir Čedomir

    26. april 2020 | 12:45

    A šta je sa špediterima ili ti carinskim zastupnicima,njih niko nigde i ne spomene,a svaki dan u kontaktu su sa vozačima,carinom

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>