• 0

Ostalo vam je starog odmora? Ministarstvo savetuje kako da ga iskoristite

Preostali odmor do kraja juna

  • 0
Kućne kancelarije, rad od kuće, laptop

Foto: Pixabay

Vlada Srbije donela je danas, na predlog Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, zaključak kojim je preporučeno da zaposleni koji u toku vanrednog stanja posao obavljaju od kuće iskoriste preostali deo godišnjeg odmora za 2019. godinu u skladu sa zakonom, odnosno do 30. juna 2020. godine.

Kako se navodi u saopštenju ministarstva rada, preporučeno je i da poslodavci koji u uslovima vanrednog stanja nisu u mogućnosti da organizuju proces rada te su zaposlene uputili na odsustvo, prednost daju korišćenju godišnjih odmora.

Dodaje se da poslodavci mogu da dozvole korišćenje preostalog dela godišnjeg odmora za 2019. godinu, zaključno sa 31. decembrom 2020. za zaposlene koji u toku vanrednog stanja posao obavljaju redovno, na svom radnom mestu.

Ministar Zoran Đorđević kazao je da se na sve načine želi omogućiti građanima da sačuvaju svoje poslove i u toku vanrednog stanja, ali se, dodaje, istovremeno mora misliti i na poslodavce.

- Zato ćemo se na razne načine i svim novim merama koje donosimo truditi da jednako pomognemo svim građanima Srbije, na prvom mestu njihovom zdravlju, bezbednosti, ali i mogućnosti da ostvare sva prava koja im pripadaju - naveo je Đorđević.

Video: Za vreme vanrednog stanja rad od kuće plaćen u istom iznosu kao i kada se radi u firmi

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>