• 2

Uredba Vlade: Može da se pokrene i dodatno zaduživanje

Dokument za ublažavanje ekonomskih efekata od korona virusa

  • 2
SRBIJA VLADA SEDNICA

Foto: Tanjug/Vlada RS/Slobodan Miljević

Za vreme vanrednog stanja nastalog usled bolesti COVID-19, Vlada Srbije može pokrenuti postupak dodatnog zaduživanja uzimanjem kredita, emitovanjem državnih hartija na finansijskom tržištu i davanjem državnih garancija u iznosima višim od onih koji su utvrđeni Zakonom o budžetu.

To se navodi u Uredbi koju je Vlada Srbije donela 6. aprila, uz supotpis predsednika Srbije, a objavljena je u Službenom glasniku i stupila je na snagu danom objavljivanja.

Ovim dokumentom, kako se navodi, uređeni su postupci koji će se sprovoditi radi finansiranja budžetskog deficita, održavanja tekuće likvidnosti, kao i za obezbeđivanje neophodnih sredstava za finansijsku podršku i sprovođenje mera za ublažavanje ekonomskih efekata pandemije bolesti COVID-19, kao i davanjem garancija Republike Srbije za vreme vanrednog stanja nastalog usled ove virusom izazvane bolesti.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Huan

    Citam da ce nasa vlada kao podsticaj za izlazak iz ove krize uloziti 5,1 milijardi evra. Sto je sjajno. A onda procitam kako ce Japan uloziti 990 milijardi dolara. Ne kritikujem nikoga nego samo da se lepo vidi gde se mi nalazimo u svetskoj ekonomiji

  • Realno

    Pa imamo mi para, zasto da se zaduzujemo? Svi ostali su smesni za nas ekonomski rast, pogotovo crnogorci i hrvati, ja ne vidim potrebu zaduzivanjem..

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke