• 0

InnoEnergy obezbedio finansiranje za inovativne startape i mala i srednja preduzeća

Pobeda u doba korone, srpsko finale PowerUp! takmičenja ovog puta online

  • 0
PowerUp Foto: Radmila Jeremić

Srpsko izdanje PowerUp! takmičenja, namenjenog startapima, malim i srednjim preduzećima i kompanijama, koje se bave inovacijama u oblasti energije, a koje se sprovodi u organizaciji lokalnog partnera Startita i EIT InnoEnergy-a koji je pokretač održive evropske energetske transformacije, održaće se 27. aprila putem online platforme. Bez obzira na trenutnu situaciju izazvanu COVID-om 19, organizatori su se brzo organizovali kako bi se program za ubrzanje i razvoj poslovanja – PowerUp! održao. Timovi iz Srbije, kao i ostatka Evrope, imaće priliku da se takmiče za nacionalnu titulu „Startap godine“, ali i da osvoje finansijske nagrade u vrednosti do 65.000 evra i ostale vredne nagrade ključnih partnera kao što su Amazon Web Services, Revolut ili SpeedUp Group.

PowerUp Foto: Radmila Jeremić

Ovogodišnji rekordni broj prijava i loša ekonomska situacija, pokazatelj su da je kompanijama u razvoju i startapima neophodna dodatna podrška kako bi se stabilizovali i razvijali.

Takmičenje nudi mogućnost višemilionskog ulaganja u inovativne poduhvate, kao i pridruživanje EIT InnoEnergy mreži. Kompanije će dobiti razne vrste podrške kao što su unapređenje i razvoj proizvoda, pilot projekti, strategije komercijalizacije, mogućnost širenja na međunarodno tržište i dalje mogućnosti finansiranja.

Do krajnjeg roka, 10. marta, za EIT InnoEnergy PowerUp! takmičenje prijavilo se 425 kompanija u razvoju iz 24 zemlje Centralne i Istočne Evrope.

PowerUp Foto: Radmila Jeremić

- Morali smo da donesemo odluku da li želimo da nastavimo sa našim događajem uprkos evropskim merama koje imaju za cilj suzbijanje virusa COVID-19 - istakao je Jakub Miler, generalni direktor InnoEnergy-a za Centralnu Evropu.

- Odlučili smo da nastavimo jer sve radimo online na siguran i odgovoran način. Želimo da nastavimo da podržavamo inovativne poduhvate kako bismo im pomogli da opstanu, razvijaju se i napreduju u vreme kada je ekonomska situacija prilično loša. Mnogi kanali i izvori finansiranja za kompanije u razvoju će nestati, ali uz podršku Evropskog instituta za inovacije i tehnologiju nastavljamo da im pružamo novčanu pomoć, znanje i partnerstvo.

Odluka o vremenu i mestu međunarodnog velikog finala biće određena u narednim nedeljama, u zavisnosti od državnih ograničenja za događaje u regionu.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>