• 2
 ≫ 

Mame i tate, ne brinite, svega ima na stanju: Lanci rade onlajn i nude razne popuste

 ≫ 

Ovih dana su posebno tražene dečija hrana i pelene, kažu iz PKS

  • 2
prodavnica

Vreme je da klasičan odlazak u radnju zamenite onlajn kupovinom / Foto: Pixabay.com

Prema analizi Privredne komore Srbije, u najvećim trgovinskim lancima u našoj zemlji, u ponedeljak 6. aprila, u odnosu na subotu 4. aprila, tražnja je najviše porasla za dečijom hranom i to za 37 odsto.

Od 22 kategorije u kojima je došlo do rasta, najviše je skočila tražnja za pelenama, navodi se na sajtu PKS. To nas je dodatno inspirisalo da za sve (buduće) mame i tate istražimo kako funkcionišu prodavnice za decu i bebe ovih dana: da li su neke otvorene, da li rade onlajn dostavu, kako su snabdevene.

Iz prodavnice Enci Menci rekli su nam da rade regularno, vrše onlajn dostavu i dobro su opremljeni, imaju na stanju sve kao i inače. Ako želite da poručite robu onlajn, potrebno je da se registrujete i potom odaberete željeni proizvod, a plaćanje je moguće izvršiti samo pouzećem. Osim putem mobilnog ili mejla, možete ih kontaktirati preko Instagrama ili Fejsbuka.

Dečija prodavnica Menda radi onlajn dostavu, koja je besplatna za porudžbine preko 2.000 rsd. Oni u Beogradu imaju četiri prodavnice i sve su zatvorene tokom trajanja pandemije, a takođe ne rade ni dva objekta u Novom Sadu, kao ni radnja u Somboru, Subotici, Zrenjaninu, Inđiji, Kragujevcu, Jagodini, Nišu, Užicu.

Jedino je otvoren lokal u Šapcu, od ponedeljka do subote, u periodu od 9 do 15 časova. Menda franšize u Valjevu i Kikindi rade, ali po izmenjenom planu.

Još jedan veliki lanac prodavnica dečije opreme, Aksa, privremeno radi samo onlajn, i na sajtu je istaknuto da se unapred izvinjavaju zbog kašnjenja isporuka, za koje je rok u novonastaloj situaciji od 3 do 5 dana.

Kod njih možete plaćati na sva tri dostupna načina: kešom, uplatom na račun i karticom, a cena dostave je 190 dinara. Ako iznos vaše porudžbine prelazi 2.000 rsd, onda je isporuka besplatna. Stanje po pitanju zaliha je redovno.

Kada je reč o velikim marketima kao što su Delez, Roda, DM, Lilly, oni su takođe dobro snabdeveni, a preporuka je da kupci obavljaju onlajn kupovinu. U Maxi objektima u toku je popust na određene pelene koji ide do 30 odsto, ako kupite onlajn.

Obratite pažnju na Lilly prodavnicu, jer se njihovi kapaciteti pune do određenog nivoa. Oni su ponovo raspoloživi sledećeg dana od 12 časova pa do popunjenosti dnevne baze. Sve isporuke se dostavljaju u roku od 3 do 5 radnih dana.

I ovde su pelene nekih proizvođača snižene, a popusti su aktuelni i za neke prehrambene proizvode kao što su voćne, povrćne i mlečne kašice, zatim pire od 6 vrsti voća.

Video: Naručio je telefonom namirnice, a onda je dron obavio nabavku

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Auuuu

    9. april 2020 | 09:35

    Necu online ko mi garantuje da zarazeni ne nose hranu. To je sads biznis pa i ko je bolestan radi da zaradi.

  • Ima svega

    8. april 2020 | 20:26

    Zato to narod nema para.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>