• 3

Morem plove ogromni tankeri nafte koju niko neće

Pokušavaju da prodaju naftu za sledeću godinu

  • 3
Nafta, naftna refinerija

Foto: Tanjug/AP

Proizvodnja nafte u odnosu na potražnju je na rekordnom nivou. Skladišta na kopnu su puna i sad svi traže dodatne tankere

Amerika crpi velike količine nafte vadeći je iz škriljaca. Rusija i članice OPEK trenutno su u svojevrsnom ratu cenama i gomilaju tržište sirovom naftom. Čeka se i sastanak na kome će pokušati da se dođe do kompomisa ili bar ograniči proizvodnja.

S druge strane, mnogo je nafte koju niko neće jer je promet naglo usporio zbog korona virusa.

Blumberg navodi da upravo zbog toga, svetskim morima i okeanima plove, odnosno plutaju, tankeri nafte koje niko ne želi. Proizvodnja je i dalje mnogo veća od potražnje.

- Proizvodnja nafte u odnosu na potražnju je na rekordnom nivou. Skladišta na kopnu su puna i sad svi traže dodatne tankere – objasnio je Robert Hvide MacLeod, direktor Frontline Managementa.

Usled mešetarenja, neki trgovci prodaju naftu za 2021. godinu, uračunavajući u to i cenu skladištenja na moru ili kopnu.

Mnogim kupcima to odgovara jer procenjuju da će cena koju sad plate biti jeftinija od nafte koju bi kupovali za godinu dana.

Video: Vučić: Neko je izmislio problem s gorivom i taj će u zatvor

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Red briggade

    Realna cena euro dizela kod nas je trenutno 39.90 dinara, a BMB 33.90 din., TNG 14.90din.

  • Ivan

    Doterajte u Srbiju imacete profit odmah

  • Kizza

    Nema veze kod nas ista cena! Češka benzin 0.9eura, Nemačka isto..... Ali. Kod nas nema veze

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke