• 9
 ≫ 

Sutra isplata penzija: Dobićete i dodatak od 4.000 dinara, a ovo je način da je podignete

 ≫ 

Novac za najstarije sugrađane može podići osoba od poverenja ili ga može doneti poštar na kućnu adresu...

  • 9
penzija, penzioneri

Foto: Pixabay

Isplata punog iznosa martovske penzije počinje sutra, 10. aprila, zajedno sa dodatkom od 4.000 dinara.

Penzija za mart isplatiće se u celosti umesto, kao što je to do sada bio slučaj, iz dva dela. Novac za najstarije sugrađane može podići osoba od poverenja kojoj je penzioner, prethodno, dao ovlašćenje.

Ukoliko je penzioner tražio od banke u kojoj ima račun da novac dobija na kućnu adresu, poštar će mu isporučiti ceo iznos sa dodatkom od 4.000 rsd pomoći.

- Odgovornost koju su penzioneri pokazali tokom vanrednog stanja, čuvajući, pre svega svoje živote, ali i naš zdravstveni sistem i državu je zaista ogromna i može da posluži kao primer drugima. Znam da im nije lako, ali ih molim da izdrže zbog svoje dobrobiti - poručio je ministar finansija, Siniša Mali.

Podsetio je da je u vanrednim okolnostima republički budžet dobio sasvim jednu novu ulogu.

- Najvažniji zadatak budžeta tokom pandemije izazvane virusom korona danas je da finansira troškove borbe za živote i zdravlje građana Srbije i mi to upravo činimo. Budžet treba da ima važnu ulogu u umanjenju ekonomskih troškova za ugrožene grupe građana i socijalno osetljive grupe - rekao je Mali.

Ministar je podsetio da su obezbeđeni i svi birokratski uslovi da penzija na kućne adrese stigne na vreme. Oni koji penzionerske čekove primaju preko tekućih računa, penzije će dobiti sutra, dok istog dana počinje i isplata na kućne adrese koja će trajati nekoliko narednih dana.

Ukoliko neko podiže novac umesto penzionera, za to mu je osim ovlašćenja potrebna lična karta. Važno je napomenuti da ovlašćenje može biti napisano u slobodnoj formi i nije potrebna overa kod notara.

Mali je istakao da su se penzioneri već snašli i da njihove prinadležnosti iz banaka preuzimaju sinovi, kćeri ili bliski i dalji rođaci. Tu su, kaže, i volonterske službe pri opštinama koje su takođe u službi najstarijima.

Penzioneri su, podsetio je, poslednji put, krajem prošle godine dobili jednokratni iznos i to u novembru, i tada su im koverte bile deblje za 5.000 dinara dok su 2018, najstariji sugrađani krajem godine dobili vanredno povećanje od 3.000 dinara. Napominje da su penzije početkom ove godine uvećane za 5,4 odsto.

- Ako i bude povećanih troškova, deficita ili javnog duga, to neće biti u tom obimu da ugrozi fiskalnu stabilnost zemlje. Srbija ima zdrave finansije i one su u stanju da taj teret izdrže - poručuje Mali.

Video: Vučić: Penzije isplaćujemo odjednom 10. aprila zajedno sa dodatnih 4000 dinara

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zexony

    9. april 2020 | 11:19

    Kad ce neka isplata za nas ne radnike koji nemamo nikakva primanja? Da li ce da bude paketa i za nas, za samohrane roditelje. Sve penzionerima dadoste kao da su oni buducnost Srbije,a ne deca!!! Mlad sam,ali siromasan. Nemamo nikakvo primanje u kuci uopste niti nas ko pita da li nam treba nesto.😢vec gosinama radimo na nadnicu, a sad nema ni to

  • Ivan

    9. april 2020 | 09:45

    Pita jedna baka iz komsiluka postu sutra ustaje ujutru od 04h da pazari da li banke rade pre 04h da podigne penziju...

  • Nbgd

    9. april 2020 | 09:56

    Kada cemo mi vojni penzioneri dobiti penziju na kucnu adresu, iako je uplacena jos 6.4. Odgovor iz poste je da cemo cekato jos 6-8 dana jer je velika guzva.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>