• 1

Pozdrav na korona način: Mali i Sijarto danas u Beogradu, mere za jačanje obe države

Na sastanku je zaključeno da i Srbija i Mađarska intenzivno rade na planovima za otklanjanje ekonomskih posledica pandemije

  • 1
Siniša Mali i Peter Sijarto / Foto: Tanjug

Ministar finansija Siniša Mali, u svojstvu izaslanika predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, sastao se danas u Beogradu sa ministrom spoljnih poslova Mađarske Peterom Sijartom, izaslanikom predsednika Vlade Mađarske Viktora Orbana.

Dva ministra su u svojstvu izaslanika nastavili razgovore koje su Vučić i Orban imali u Budimpešti i u Beogradu u prethodnih nekoliko nedelja. Oni su razgovarali o situaciji nakon završetka pandemije virusa korona i o saradnji između Srbije i Mađarske u pogledu ekonomije.

Na sastanku je zaključeno da i Srbija i Mađarska intenzivno rade na planovima za otklanjanje ekonomskih posledica pandemije, kao i da je zajednička borba evropskih zemalja neophodna da bi se što lakše prevazišli izazovi sa kojima se suočava ceo svet.

Saglasili su se da će samo udružena borba protiv ove pošasti uspeti da dodatno osnaži i Srbiju i Mađarsku. Zajedničkim radom i odlučnim merama će se prevazići poteškoće, posebno u ekonomskom smislu.

Video: Mali: Ovo nije pomoć za poslodavce, već za zaposlene

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    9. april 2020 | 18:54

    Pogle ove jovinare bez maski rukavica,pa ministri ovo je neverovatno

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>