• 2

Posao propada, leto neizvesno: Goli Francuzi postali hit na mrežama, pokušavaju da spasu posao

Štrajk glađu je prevaziđen...

  • 2

U Primorskom Šarantu u Francuskoj, nagi hotelijeri se tako bore protiv korone i čuvaju svoju instituciju. Ovakav način "protesta" još nismo videli, a zaposleni upozoravaju državu na manjak prihoda i posla.

Vlasnik hotela D'Orbigny s jugozapada Francuske kaže da će "sutra biti ekonomska epidemija ako se sada ništa ne preduzme". S obzirom na trenutnu situaciju koja pogađa turističku sezonu, on i još sedmorica vlasnika hotela su odlučili da poziraju goli ispred svojih objekata kako bi privukli pažnju javnosti.

Oni, naime, žele da se ova zdravstvena kriza tretira kao prirodna katastrofa.

- Možda je vama ovo smešno, ali mi olako možemo da izgubimo sve što imamo - kaže Frederik Lelong. Dodaje da je od sredine marta ubeležio samo jednu rezervaciju i da posle Uskrsa, ne zna kako će dalje. Bez keša i obrta novca, neće moći da plati sve troškove koje ima u ovoj godini.

Još jedan vlasnik ima isti problem, takođe mu je samo jedna osoba bukirala smeštaj od sredine prošlog meseca. Svi ostali koji su imali rezervacije - otkazali su. Kaže da se već nalazi u crvenoj zoni, a dugovi se gomilaju. U međuvremenu, poteže sa ušteđevinom, ali to nije rešenje.

Ovu akciju su nazvali "Insure Naked", i pozivaju osiguravajuće kuće da pokriju njihove operativne troškove bez odlaganja, i takođe pozivaju banke da odlože naplatu kredita za godinu dana. Smatraju i da Vlada Francuske mora da uzme ovaj problem u razmatranje.

Njihov predlog je da se plaćanje odloži za narednih šest meseci, ali šta ako nam zbog pandemije propadne celo leto? - pita javno Lelong.

Inače, ovi simpatični hotelijeri postali su popularni na društvenim mrežama, a pokrenuli su i peticiju.

Video: Najava pomoći ugostiteljima i hotelijerima uliva optimizam

(Telegraf Biznis/Foto: Facebook/Assurez-nus)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>