• 0
 ≫ 

Nove mere i za američka preduzeća, FED objavio detalje

 ≫ 

Uloga FED-a je da obezbedi što više olakšica i stabilnost

  • 0
Korona Virus  Donald Tramp Trump

Fto: Tanjug/AP

Američke Federalne rezerve su objavile novi sveobuhvatni program mera vredan 2,3 biliona dolara za podršku lokalnim samoupravama i malim i srednjim preduzećima, kako bi privreda pretrpela što manje štete dok se zemlja bori protiv pandemije korona virusa.

Centralna banka SAD-a je saopštila je da će preko banaka ponuditi četvorogodišnje zajmove preduzećima koja imaju do 10.000 zaposlenih i da će direktno kupovati obveznice saveznih država i naseljenijih okruga i gradova kako bi im pomogla da odgovore na izazove aktuelne zdravstvene krize.

Najavljujući ove mere, koje se, po oceni Rojtersa, mogu pokazati kao najvažniji potez FED-a u trenutnoj krizi, predsednik ove institucije DŽerom Pauel je rekao da se uloga centralne banke proširila izvan uobičajenog fokusiranja na održavanju tržišta „likvidnim“ i funkcionalnim, kako bi pomogla zemlji da dobije potreban ekonomski i finansijski prostor za saniranje teške zdravstvene situacije.

- Najviši prioritet naše zemlje mora biti rešavanje ove zdravstvene krize, vođenje brige o obolelima i ograničavanje daljeg širenja virusa - naveo je Pauel u saopštenju objavljenom danas.

- Uloga FED-a je da obezbedi što više olakšica i stabilnost tokom ovog perioda prinudnog ograničenja ekonomskih aktivnosti, a naše današnje mere će pomoći da se obezbedi što je mogucće brži oporavak - poručio je on, prenosi Rojters.

Video: Avion sa ruskom medicinskom pomoći sleteo u Njujork

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>