• 3

Da nije rano? Šta smera Tramp dok ne obraća pažnju na struku

Iako broj zaraženih raste, predsednik SAD želi da vrati ekonomiju "na noge" već u maju...

  • 3
Donald Tramp

Donald Tramp / Foto: Tanjug/AP

Najviši zvaničnici Trampove administracije zaduženi za ekonomiju izrazili su uverenje da bi američka ekonomija mogla da počne da se vraća u normalne tokove u maju, uprkos apelima zdravstvenih eksperata koji naglašavaju da je socijalno distanciranje ključno za pobedu nad epidemijom.

Procene ministra finansija Stivena Mnučina i ekonomskog savetnika u Beloj kući Larija Kudloa tumače se kao novi pritisak da se ekonomija vrati u normalne tokove, i pored toga što je smrtnost pacijenata obolelih od korona virusa u porastu.

Na pitanje novinara TV mreže CNBC da li smatra da bi predsednik Tramp mogao da odobri otvaranje trgovina u maju, Mnučin je kratko odgovorio potvrdno.

Doktor Entoni Fauči, ugledni ekspert za infektivne bolesti u američkoj Vladi, juče je izjavio da je važno da ljudi ostanu u kućnoj izolaciji.

- Morali bismo da udvostručimo napore u striktnom sprovođenju mera socijalnog distanciranja kako bismo smanjili smrtnost - apelovao je Fauči, govoreći o prognozama smrtnosti od Covida-19.

Podsetimo, u SAD je trenutno zaraženo oko 1,6 miliona ljudi, a registrovano je više od 95.000 smrtnih slučajeva. Oporavljenih od korona virusa je skoro 360 hiljada.

Video: Novinar optužio Trampa da gura lek za Kovid-19: Samo CNN može da postavi takvo pitanje

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>