• 85

Vučić: Nisam zadovoljan, čekaju da država da pare da bi isplatili minimalac

"Jedna od retkih koja ne namerava da smanjuje plate i penzije"

  • 85
NIŠ VUČIĆ OBRAĆANJE ALEKSANDAR VUČIČ

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će država gledati da ubrza mere za pomoć privredi ali i istakao da nije zadovoljan što neki čekaju da im država isplati minimalac da bi oni isplatili radnicima plate.

Prema njegovim rečima, gledaće da što pre isplate minimalac, da izbegnu neodgovornost nekih privatnika, kako bi ljudi mogli da prežive.

- Srbija je jedna od retkih koja ne namerava da smanjuje plate i penzije. Povećali smo plate zdravstvenim radnicma, tako da sada sa 65.000 od pre par godina, imamo osnovnu platu od 105.000 za lekare načelnike od aprila, za medicinske sestre imamo povećanje sa 33.000 na 60.0000 dinara - rekao je on.

Vučić je pozdravio dogovor koji su postigli ministri finansija EU o ekonomskom odgovoru na koronavirus, jer je za Srbiju važno podizanje ekonomije Evropske unije.

- Sa Evropskom unijom imamo 67 odsto ukupne trgovinske razmene, svaka mera koju donesu znači i nama iako nismo direktno uključeni u deljenje tog kolača - rekao je Vučić.

On je naveo da nezaposlenost u Srbiji raste sporije nego u svim drugim zemljama.

Video: Vučič: Do 20.aprila se rešava naša sudbina sa ovim virusom

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    Poslodavcima koji otpuste radnika u vreme vanrednog stanja blokirati račun i isplaćivati prvo minimalne zarade, ako na računu nema novca uknjižiti u poreski dug vlasnika firme. Dug je zao drug.

  • Ivana

    Uvek bilo takvih firmi i rukovaodstva.

  • Milan

    Bez ikakve sumnje država daje sve od sebe da pomogne svim građanima, moramo svi da shvatimo ozbiljno ovu situacju. Svi moraju imati plate zbog vanrednih mera.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke