• 0

Sve energetske kompanije rade u punom kapacitetu: Jedan deo električne energije se izvozi

Energetski i rudarski sektor će dati snažan doprinos ukupnim merama ekonomskog oporavka zemlje, kaže Aleksandar Antić

  • 0
Struja, uređaj Jedan deo električne energije u ovom trenutku Srbija izvozi / Foto: Pixabay

Energetske kompanije i u uslovima zabrane kretanja, tokom čitavog vikenda obezbeđuju nesmetano snabdevanje svim ključnim energentima, izjavio je danas ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

Antić je naveo i da 123 benzinske stanice širom Srbije rade u režimu 24 sata.

- One su predviđene pre svega za snabdevanje prioritetnih potošača, kao što su zdravstvo, Ministarstvo unutrašnjih poslova, komunalne službe i transporteri - rekao je Antić za Tanjug, i dodao da "sva postrojenja Elektroprivrede Srbije rade u punom kapacitetu, u tri smene.

- Obezbeđuju puno snabdevanje električnom energijom za naše građane i privredu koja radi - kaže Antić i dodaje da jedan deo te električne energije u ovom trenutku Srbija izvozi, u skladu sa dugoročnim ugovorima.

Takođe, 24 sata radi i Rafinerija u Pančevu, kao i preduzeće Srbijagas, koje obezbeđuje redovno snabdevanje tržišta gasom. Antić ističe da sve toplane rade uobičajeno, dok režim grejanja prilagođavaju vremenskim uslovima. U ovom trenutku, Beogradska toplana funkcioniše u režimu da greje u jutarnjim satima i uveče.

Tokom sledeće nedelje, u utorak, sredu i četvrtak, očekuje se ponovo talas zahlađenja, pa će u tom periodu toplane ponovo raditi u 24 sata.

Kada je reč o funkcionisanju rudarskih kompanija u Srbiji, Antić navodi da one rade normalno i obezbeđuju proizvodnju uglja, ali i svih ostalih metala i minerala.

- RTB Bor radi takođe u režimu 24 sata dnevno, što je značajno i za našu ukupnu ekonomsku politiku, za proizvodnju, ekonomiju. Paralelno sa borbom protiv epidemije, sprovodimo snažne mere kako bi se pripremili da Srbija na ekonomskom planu uhvati korak sa onim trendovima koje smo imali krajem prošle i početkom ove godine - objašnjava Antić.

Upravo iz tog razloga, kaže, energetski i rudarski sektor će dati snažan doprinos ukupnim merama ekonomskog oporavka zemlje.

Video: Antić: Veliki broj projekata za razvoj biogasnih postrojenja

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>