• 0

Er Frans KLM između dve vatre: Ni banke ni Vlada Francuske ne popuštaju

Ova avio-kompanija i banke nisu zadovoljne nivoom garancija od 75 odsto koje Francuska daje, u poređenju sa 90 odsto podrške koju nudi Holandija

  • 0
avion Er Frans KLM u problemu, kao i mnoge druge avio-kompanije

Avio-kompanija Er Frans KLM zatražila je nekoliko milijardi evra hitne finansijske pomoći od Francuske, dok s bankama pregovara o kreditnom paketu za koji bi garantovale Francuska i Holandija, objavio je poslovni dnevnik "Lez Eko".

Traže inekciju za potrebe u narednih četiri do pet meseci. Er Frans KLM i francusko ministarstvo finansija odbili su da komentarišu ove navode, prenosi Rojters.

Izvori su prethodno rekli za ovu britansku agenciju da Er Frans KLM pregovara sa bankama da dobije šest miliona evra. Međutim, Pregovori s bankama oko pozajmica za narednih 12 do 18 meseci traju duže nego što se očekivalo.

Francuski list dalje navodi da ni Er Frans KLM ni banke nisu zadovoljne nivoom garancija od 75 odsto koje Francuska daje, u poređenju sa 90 odsto podrške koju nudi Holandija.

Izvršni direktor Er Frans KLM, Benžamen Smit, zatražio je od francuske Vlade da poveća svoje garancije na 90 odsto. Ministar finansija te zemlje, Bruno le Mer, rekao je ranije da Vlada priprema snažnu podršku ovoj avio-kompaniji.

Video: Ambasador Turske: Turska stoji uz Srbiju u ovim teškim trenucima

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>